Suomalaisten hyvinvointi riippuu henkilöautoista myös tulevaisuudessa

Ehdokkaiden blogit

Moni kiskoi alkkarit vakoseen Kokoomus​'en "Autot kuuluvat teille"-kampanjasta, vaikka se on raikas tuulahdus realismia tässä kiihtyvässä tyhjien vaalilupausten sekä moraalisäteilyn ilotulituksessa. Pyytäisin jokaista kriitikkoa kertomaan, että eivätkö autot kuulukaan meille suomalaisille? Ja jos ei, niin millä me liikumme jatkossa?

Sillä esimerkiksi Liikenne- ja viestintäministeriön julkaisemassa "hiilettömän liikenteen" raportissa todetaan, että Suomen tieliikenteessä vielä vuonna 2050 sama määrä kilometreja kuin tänä vuonna, vaikka liikenteen kasvua saataisiin suitsittua. Myös Sitran julkistamassa ympäristöpolitiikan tiekartassa uskotaan päästövähennysten löytyvän muualta kuin yksityisautoilun vähentymisestä.

Jokainen meistä osaa arvioida, tuleeko oma työnkuva muuttumaan tulevaisuudessa niin, että omia ajoja on mahdollista vähentää esimerkiksi puoleen? Minulla ei esimerkiksi työnkuvani puitteissa ole mahdollista liikkua julkisilla, kun työmaat sijaitsevat kymmenien kilometrien päässä toisistaan ympäri Uusimaata. Sadattuhannet muutkin suomalaiset elävät työnkuvastaan riippumatta siinä samassa todellisuudessa, jossa omasta autosta luopuminen tarkoittaa yksiselitteisesti työttömyyttä.

Näitä pöyristymisolympialaisia voi pitää varsin outoina myös siksi, että käytännössä kaikki vasemmistopuolueet, varsinkin sydänjuuriaan myöten ko. mainoksesta loukkaantuneiden Vihreiden idealistisiipi, ovat suitsuttaneet vuosikaudet robotti-, kaasu-, sähkö-, vety- ja ties minkä-autojen syrjäyttävän polttomoottorit aivan parin vuoden kuluessa. Ja vaikka näkisin mieluusti Suomen teillä enemmän sähköautoja, niin tosiasia on, että täyssähköautoja on tällä hetkellä rekisterissä n. 2000 kappaletta. Vuosikymmenet on odotettu ja ikävä kyllä tässä ollaan. Se on ikävä tosiasia eikä se siitä muuksi muutu, vaikka kuinka kiukuttaisi.

Joten jos suuttuu sloganista "autot kuuluu teille", niin silloin pitää kyetä esittämään jokin vaihtoehto. Yhdelläkään puolueella ei ole ollut vielä tähän päivään mennessä realistista esitystä autoilun merkittäväksi vähentämiseksi, kaikista vähiten eduskuntatalolta Stockmannille suhaavan pseudotiedepuolueen ykkösvitjalla. Silti vaaliteatterin nimissä survotaan herneitä sieraimiin, kun kilpaileva puolue kehtaa sanoa itsestäänselvyyden ääneen.

Toivoisin jokaisen suomalaisen todella miettivän, haluavatko poliitikoilta rehellisyyttä vai krokotiilinkyynellillä kiillotettua naminamia? Itselleen valehtelu on hemmetin huono tapa löytää ratkaisuja todellisiin ongelmiin. Vain faktoille pohjautuva ja brutaalin rehellinen analyysi todellisuudesta johtaa oikeasti toimiviin ratkaisuihin.  #terestroika

https://media.sitra.fi/2018/11/30103309/cost-efficient-emission-reduction-pathway-to-2030-for-finland1.pdf
http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/161210

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)