Rokkanen Sakari

75

Rokkanen
Sakari

Ekonomisti, VTM

Vantaa

s. 1991

040 7625340

Olen 31-vuotias ekonomisti ja kokoomuksen talousverkoston puheenjohtaja. Suomi tarvitsee suunnanmuutoksen – menojen priorisointia ja uudistuksia, joilla saadaan kestävää kasvua ja velkaantuminen loppumaan.

Koulutukseltani olen taloustiedettä pääaineenani opiskellut valtiotieteiden maisteri Helsingin yliopistosta. Analysoin työkseni taloutta ja asuntomarkkinoita ekonomistina Suomen Vuokranantajilla. Osa työtäni on käydä eduskunnan valiokunnissa kuultavana asunto- ja talouspolitiikan kysymyksissä. Eduskunta tuli minulle tutuksi aiemmassa työssäni Kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspolitiikan asiantuntijana.

Kuntapolitiikasta minulla on yli vuosikymmenen kokemus. Johdan Vantaalla kokoomuksen valtuustoryhmää, vaikutan kaupunginhallituksessa, toimin aluevaltuutettuna ja kehitän HSL:n hallituksessa koko seudun joukkoliikennettä.

Olen sinivihreä liberaali, jolle vastuullisuus sekä talous- että ilmastoasioissa, vapaus ja mahdollisuuksien tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja. Haluan tehdä politiikka ratkaisukeskeisesti ja faktapohjaisesti. Asioista voi olla eri mieltä myös rakentavasti ja toisia kunnioittaen. Politiikka on minulle yhteispeliä.

Vapaa-ajalla harrasta monipuolisesti liikuntaa maratonista pesäpalloon. Perheeseen kuuluvat vaimo, italianvinttikoira sekä keväällä syntyvä esikoinen.

Lahjoita ehdokkaalle