Raha ei korvaa rakkautta

Kansanedustajien blogit

Miesten ja naisten rooleista ja niiden sopivista rajoista puhutaan koko ajan. Kuka ahdistelee ja ketä, ketä syrjitään sukupuolen perusteella, entäpä sitten palkkaerot. Ja nyt kun alkaa miettiä, niin näitähän riittää: miksi naisia ei ole johtavissa asemissa, ahdistelevatko naisetkin miehiä. Ja nyt viimeisimpänä on jo oppikirjoissa asti alettu keskustella miksi nuoremmat naiset ovat vanhempien miesten kanssa.

En minä sillä, etteikö näitä keskusteluja saisi tai pitäisi käydä. Minulla on kyllä selvät mielipiteet moneen. Ensinnäkin, kuten olen aina sanonut, naiset ovat hyviä toimitusjohtajia siinä missä miehetkin. Ei kahta sanaa. Mutta ikävä kyllä vielä on pitkä matka siihen, että isät kantavat oman hoitovastuunsa ja naisille jäisi työelämään lyhyempiä katkoksia.

Olen kuullut kyllä sellaisiakin perusteluja liike-elämän piireissä, että naiset eivät sovi toimitusjohtajiksi siksi, että moni mies ei luota heihin eikä arvosta naisia. No minä sanon, että en arvosta sellaisia miehiä. Mitään rekrytointia ei pitäisi tehdä tuollaisia mielipiteitä kuunnellen. Tuollaiset asenteet pitää saada muuttumaan. Ne ajat ovat ohi, kun miehet menivät saunaan päättämään asioista.

Mitä ahdisteluun tulee, uskon, että siitä ei kyllä koskaan päästä eroon. Me miehet ahdistelemme keskimäärin enemmän kuin naiset, mutta en osaa siitä oikein muuta sanoa, kuin että ei ketään tietenkään saisi loukata.

Mutta entäpä sitten tämä eri ikäisten rakastuminen toisiinsa! Tiedän siitä itsekin jotain, mutta täytyy kyllä sanoa, että se on ihmeellinen keskustelu. Kyllä sen itse ihminen näkee ja tuntee jos toinen ihminen on rakastunut sinuun. En minä pidä tapanani kritisoida muiden rakastumisia, niin käsittääkseni ja toivoakseni on myös oma asiani, minkä ikäiseen naiseen rakastun. Pääasia kai, että itse tiedän mitä teen.

Yleensähän vanhemmat naiset ovat ensimmäisinä tuomitsemassa nuoret naiset ja heidän motiivinsa. Se perustuu yleensä kateellisuuteen ja monessa tapauksessa johonkin pelkoon, että itse joutuu kärsimään. Mitä merkitystä sillä on, miksi nainen rakastuu mieheen: onko se valta, raha, hyvä seksi tai vaikka että mies on mukava ja kiltti?

Kenelle se syy kuuluu, paitsi niille kahdelle, jotka joutuvat elämään keskenään? Voin kokemuksesta sanoa, että jos tunnetta ei ole molemmin puolin, mikään valta tai vauraus ei riitä kannattelemaan suhdetta. Raha ei todellakaan korvaa rakkautta.

Näistä asioista keskustelu ei lopu ikinä, mutta toivon, että ajan mukaan hyväksyntä tulee lisääntymään emmekä käytä aikaamme enää muiden parinvalintojen ruotimiseen.