Kokoomuksen Mäkelä ja Wallinheimo: Eduskunnassa siirryttävä digiaikaan!

Kansanedustajien blogit

09.09.2016

Kokoomuksen Mäkelä ja Wallinheimo: Eduskunnassa siirryttävä digiaikaan!

Tiedote
9.9.2016

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Sinuhe Wallinheimo ovat kyllästyneet eduskunnan sisäisten toimintojen kankeuteen ja peräänkuuluttavat siirtymistä sähköisen asioinnin aikakaudelle. Nykykäytänteen mukaan kansanedustajien on toimitettava eduskunta-aloitteet, välikysymykset ja kirjalliset kysymykset sekä henkilökohtaisesti keskuskansliaan että sähköisesti keskuskanslian asiakirjatoimistoon.

Eduskuntatyö on liikkuvaa ja maakuntapäivien ja istuntotaukojen aikana työtä tehdään myös maakunnista. Kysymysten toimittaminen henkilökohtaisesti johtaa ylimääräiseen matkustamiseen ja asettaa kauempaa tulevat kansanedustajat eriarvoiseen asemaan, edustajat toteavat.

Mäkelä ja Wallinheimo ovat jättäneet eduskunnan kansliatoimikunnalle aloitteen, jossa toivotaan siirtymistä sähköiseen tunnistautumiseen, jotta aloitteiden jättäminen ja valtiopäivätoimien tekeminen onnistuisi myös etänä.

–Asiakirjojen toimittaminen kahdessa muodossa ei ole millään tavalla nykyaikaa. Eduskunnassa on väistötilojen aikana pyrkimys uudistaa toimintatapoja ja lisätä sähköistä asiakirjahallintoa ja työn sujuvuutta. Nyt olisi otollinen aika toteuttaa myös tämä uudistus, Mäkelä summaa.

–Yhteiskunnassa siirrytään koko ajan enemmän sähköiseen asiointiin, ja esimerkiksi verkkopankkitunnuksilla on mahdollista tunnistautua monien virastojen verkkopalveluissa. Sähköinen tunnistautuminen helpottaa asiointia ja säästää aikaa, Wallinheimo sanoo.