Kokoomuksen Mäkelä: Raskaan liikenteen talvirengaspakko lisää teiden turvallisuutta

Kansanedustajien blogit

15.09.2016

Kokoomuksen Mäkelä: Raskaan liikenteen talvirengaspakko lisää teiden turvallisuutta

Tiedote 15.9.

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä pitää raskaiden ajoneuvojen talvirengaspakkoa positiivisena muutoksena liikenneturvallisuuden kannalta. Liikenne- ja viestintäministeriö kertoi keskiviikkona ryhtyvänsä valmistelemaan muutosta raskaiden ajoneuvojen rengasvaatimuksiin.

”Talvirenkaiden käyttäminen raskaassa liikenteessä lisää teiden turvallisuutta. Emme tarvitse enää yhtään onnettomuutta, joka johtuu talvirenkaiden puutteesta liukkailla keleillä”, sanoo kansanedustaja Outi Mäkelä.

Rengasvaatimusten muutos tarkoittaisi sitä, että joulu-helmikuun aikana kuorma- ja linja-autojen vetävillä akseleilla tulisi käyttää talvirenkaita, joiden kulutuspinnan urasyvyys olisi vähintään 5,0 mm. Ajoneuvon ja perävaunun kaikilla muilla akseleilla olisi käytettävä renkaita, joiden urasyvyys olisi vähintään 3,0 mm. Nykyisin urasyvyyden tulee olla vähintään 1,6 mm.

”Suomen rengasvaatimukset ovat eurooppalaisessa vertailussa keveät, sillä nykyiset raskaan liikenteen rengasmääräykset eivät tunne talven ja kesän eroa. Tutkimusten mukaan suurin osa suomalaisista ajoneuvoista täyttää jo uudet vaatimukset, joten merkittävää lisävelvoitetta ei isolle osalle tule”, sanoo Mäkelä.

”Talvirenkaiden vaatiminen kaikkiin raskaisiin ajoneuvoihin poistaa mahdollisuuden vapaamatkustamiseen. Se on oikein ja kohtuullista”, päättää Mäkelä.