Kokoomuksen Mäkelä: Liikennekaari mahdollistaa, ei rajoita!

Kansanedustajien blogit

20.09.2016

Kokoomuksen Mäkelä: Liikennekaari mahdollistaa, ei rajoita!

Tiedote 20.9.

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä on helpottunut siitä, että sopu liikennekaaren uudistuksesta löytyi. Mäkelän mukaan liikennekaaren pitkän ja perusteellisen käsittelyn aikana sorvattu kompromissi on tulevaisuusorientoitunut, ja Kokoomus on siitä tyytyväinen.

”Hallituksessa on löydetty rohkeutta ottaa askel tulevaisuuteen. Liikennekaariuudistus tuo kuljetusalalle juuri sellaista joustavuutta, jota tällainen pieni maa tarvitsee. Uudistus on perusta sille, että Suomi pysyy mukana palveluiden ja teknologian kehityksessä”, Mäkelä kiittelee.

Mäkelän mukaan uudistus mahdollistaa myös muut kuin perinteiset taksipalvelut henkilökuljetuksessa. Näin kuljetusalalla saadaan paitsi lisää kilpailua, myös lisää tarjontaa, joka vastaa asiakkaiden erilaisiin tarpeisiin. Osalle asiakkaista riittää, että pääsee liikkumaan paikasta toiseen, osa taas kaipaa erikoistuneempaa palvelua.

”On tärkeää, että kaikilla alan toimijoilla on samat pelisäännöt, eikä ala houkuttele harmaaseen talouteen”, Mäkelä arvioi.

Yritys- ja henkilökohtaisten taksilupien saaminen helpottuu uudistuksen myötä merkittävästi. Henkilökohtaisen taksiluvan saaminen edellyttää puhdasta rikostaustaa, ajokorttia, riittävää kommunikointikykyä ja kykyä avustaa asiakasta tarvittaessa. Muutoin lupa on käytännössä ilmoitusluontoinen. Yrityskohtainen lupa on sekin vain ilmoitusmenettelyn takana, ja sitä voi hakea, kunhan täyttää luvan edellytykset.

”Uudistuksen myötä suomalainen autokanta saadaan hyötykäyttöön aivan uudella tavalla. Tämä on hyvä uutinen paitsi ympäristön, myös palveluiden hinnan ja laadun kannalta. Nyt tehdään aidosti edistyksellistä ja tulevaisuuteen katsovaa lainsäädäntöä”, Mäkelä sanoo.