Valtiovarainvaliokunnan hallituspuolueiden vastaavat: Rintamalisien indeksileikkaus kumotaan eduskunnassa

Kansanedustajien blogit

Tiedote
26.10.2016

Eduskunnan valtiovarainvaliokunnan hallituspuolueiden valiokuntavastaavat, valiokunnan puheenjohtaja Timo Kalli (kesk), varapuheenjohtaja Ville Vähämäki (ps) ja valiokuntavastaava Outi Mäkelä (kok) esittävät rintamalisiin kohdistuneiden indeksileikkausten kumoamista eduskuntakäsittelyn yhteydessä.

Rintamalisä kuuluu kansaneläkeindeksiin sidottuihin etuuksiin, joita on hallituksen eduskunnalle jättämässä vuoden 2017 talousarvioesityksessä esitetty leikattavaksi 0,85 prosentilla. Rintamalisien kohdalla tämä tarkoittaisi noin 200 000 euron säästöjä.

Valtiovarainvaliokunta käsittelee parhaillaan ensi vuoden talousarviota ja tuo joulukuussa eduskunnalle lopullisen ehdotuksen talousarviosta ja siihen tehtävistä muutoksista.

Työ jaostoissa ja valiokunnassa on vielä kesken, mutta hallituspuolueet haluavat jo tässä vaiheessa ilmoittaa tahtotilan siihen, että tämä yksityiskohta korjataan valtiovarainvaliokunnan käsittelyssä.

Valiokuntavastaavat korostavat, että rintamaveteraanit kunniakansalaisina ansaitsevat kaiken kunnioituksen ja tarvitsemansa huolenpidon.