Mahtuuko Suomi-areena enää Poriin?

Kansanedustajien blogit

Tulin Porin Suomi-areenalle, jossa osallistun moneen keskusteluun ja juontotehtäviäkin on. Suomi-areenahan on tapahtuma, jota haukkuvat ne, joiden pitäisi itsensä mielestä olla täällä puhumassa, mutta joita kukaan ei ole kutsunut.
Heille annan neuvon: tehkää niin kuin porilaiset ja muut ihmiset tekevät – tulkaa paikan päälle kuulemaan keskusteluja ja nykäiskää hihasta puhujia, jos haluatte jutella.
Olen käynyt hyviä keskusteluja täällä niin päättäjien kuin ihan tavallisten suomalaisten kanssa. Se avartaa maailmankuvaa enemmän kuin kotiin jääminen ja sohvannurkasta Suomi-areena-kritiikin suoltaminen sosiaaliseen mediaan.

Monia tapahtuma kuitenkin kiinnostaa. Suomi-areena on paisunut niin paljon, että Porin kapasiteetti on tullut lähes vastaan. Jotain pitää tapahtua, että näin massiivinen tapahtuma voidaan pitää Porissa.
Tarkoitan etenkin palveluja. Ravintolassa minulle ilmoitettiin, että ruoan valmistuminen kestää tunnin. Hotelleissa ei ole vapaita huoneita ja suurin osa hotelleista on ala-arvoisia. Olen varma, että moni isompi kaupunki havittelee tällaista tapahtumaa. Jos Pori ei nyt panosta kapasiteettiin, MTV joutunee pyytämään tarjouksia isommilta kaupungeilta.

Pari poimintaa itse keskusteluista: Presidenttiehdokaspaneelissa ehdokkaat valittivat, että miksei tasavallan presidentti Sauli Niinistö ole paikalla. Ainakin ehdokas Matti Vanhasella mielipiteet näyttävät muuttuvan: vielä pääministerikaudellaan Vanhanen kehui silloista presidenttiä Tarja Halosta, joka aloitti toisen kampanjansa vasta joulukuussa. Näin ne kannat muuttuvat.

Olin myös panelistina keskustelussa, jossa puhuttiin yritysten rahoituksesta. Oli hienoa huomata, että uudet kasvuyrittäjät pitävät Suomea hyvänä paikkana toimia. Suomessa on hyvä ilmapiiri kehittää startup-yrityksiä. Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, että Jan Vapaavuori lupasi lisää päiväkoteja ulkomaalaisille. Niistä on pulaa, ja niitä tarvitaan, jotta saamme tänne osaavaa työvoimaa.
Kaiken tuon lisäksi ehdin olla vielä ay-liikkeen paneelikeskustelussa, josta jäi mieleen erityisesti se, että STTK:n Antti Palola on hauska veikko! Tällainen letkeä ilmapiiri ja tuhannet keskustelut auttavat ihan varmasti koko Suomea. Suomi-areena on hauska ja tärkeä tapahtuma – minäkin viihdyn!