Onko Raija Vahasalo ratkaiseva tekijä?

Kansanedustajien blogit

Energiakimppu Raija Vahasalo, kansanedustaja, kunnanvaltuutettu, opettaja, rehtori ja mummi, on Uudenmaan Kokoomuksen ehdokkaana eduskuntavaaleissa. Hän on täynnä intoa ja energiaa. Kampanja on käynnissä ja näyttää lupaavalta. Hän kiertää ympäri Uuttamaata, jossa kiinnostus vaaleja kohtaan on suurta. Hän on iloinen siitä, että monet tunnistavat hänet, ja hän on mielissään tavatessaan ihmisiä. Suomalaiset ovat maailman onnellisin kansa ja voimme olla ylpeitä siitä. Täällä on turvallista, ihmiset ovat rehellisiä, ilmasto miellyttävä ja koulut maailman parhaita. Mutta kehitystä on seurattava. Voimme tulla vielä paremmiksi.

Raija Vahasalo vastaa päivittäin visaisiin kysymyksiin, hänet tavoittaa myös Twitterissä, Facebookissa ja Instagramissa. – Tuntuu hienolta kuunnella ihmisiä, kuulla heidän toiveitaan, sanoo Raija. Tähän asti kysymykset ja pyynnöt ovat enimmäkseen koskeneet ikäihmisiä, usein pientä eläkettä ja epäreilua verotusta sekä hoidon tasoa hoivakodeissa.

Tarvitsemme uudenlaista ajattelua alkaen toimivasta ikäihmisten asumisesta, seniorikodeista ja terveydenhuollosta. Kaikilla on oikeus saada tuntea olonsa turvalliseksi ja saada hyvää hoitoa. Elämänlaatua tarvitaan, se on välttämätöntä, jotta pysymme pidempään terveinä. On tiedossa, että hoitohenkilökuntaa, sairaanhoitajia ja lääkäreitä tarvitaan lisää. Ikäihmiset ovat usein yksinäisiä ja yksinäisyys voi olla vaikea. Meidän täytyy kouluttaa nuoria ja työttömiä ulkoilemaan ikääntyneiden kanssa ja hoitamaan kevyempiä töitä, jotta sairaanhoitajille jää aikaa keskittyä potilaisiin. Liikunta on tärkeää kaikille. Monet seniorit ovatnykyään pirteitä, terveitä ja aktiivisia. Heidän panostaan ja osaamistaan tarvitaan yhteiskunnassa. Kulttuurilla on suuri merkitys hyvinvoinnille.

Raija Vahasalo on osaava ja kokenut
kansanedustaja ja valmis heti tarttumaan toimeen. Hän on iloinen
välivuosien aikana hoitamastaan rehtorin
tehtävästä, jolloin hän sai käytännön
tuntuman kouluun ja uuteen opetussuunnitelmaan, jota oli ollut
mukana kehittämässä. Myös muut näkyvät panokset muistetaan, mm.
alkolukko ja kantatie 51 parannus moottoritieksi. Kulttuuri on aina
ollut lähellä Raijan sydäntä. Tänä vuonna on kulunut 175 vuotta
Minna Canthin syntymästä ja on hauska yhteensattuma, että 175 on
myös vaalinumeroni, Raija sanoo ennen kuin lähtee tapaamisestamme
seuraavaan vaalitilaisuuteen.

Raija Vahasalo haluaa antaa nuorille mahdollisuuden rakentaa Suomea osaamiselle.

Kirkkonummen Sanomat 30.3.2019