Ministeri Paula Risikko: Työ luo turvallisuutta

Uutiset

Sisäministeri Paula Risikko katsoo, että päätöksiä työllisyyden parantamiseksi tarvitaan edelleen. Risikko puhui lauantaina Pomarkun Kokoomuksen 90-vuotisjuhlassa työn merkityksestä turvallisuuden kokemista.

“Tasa-arvoinen ja reilu yhteiskunta tarvitsee rinnalleen kumppaniksi korkean työllisyyden”, Risikko toteaa.

“Meille tärkeät palvelut rahoitetaan veroeuroista. Kestävä talous tuo turvaa ihmiselle ja koko yhteiskunnalle. Ilman korkeaa työllisyyttä eivät rahamme riitä etuuksiimme ja palveluihimme: terveyskeskuksiin, sairaaloihin ja neuvoloihin. Olemme kuluneen viikon käsitelleet budjettia ja meillä on monia tärkeitä menoja, joissa on tarvetta lisäyksiin. Ilman työtä ei rahoitus onnistu”, Risikko muistuttaa.

“Lisää toimia tarvitaan. Työmarkkinoiden joustavuutta on edelleen lisättävä. Työllistämisen kynnystä on alennettava”, Risikko toteaa.

Hallituksessa on otettu käyttöön työllisyystilanteen ja -toimenpiteiden tarkastelu jokaisessa hallituksen strategiaistunnossa. Risikko pitää tätä tärkeänä.

Kokoomus on tehnyt päätöksiä yrittäjyyden edistämiseksi: yrittäjävähennys, maksuperusteinen arvonlisävero ja kotitalousvähennyksen korottaminen ovat kaikki kokoomuksen työlinjalla kulkevia päätöksiä. Jokaisen palkansaajan verotus laskee keskimäärin 0,6 prosenttiyksikköä. Sama veronkevennys koskee myös eläkeläisiä.

“Olen usein sanonut, että ‘työ on parasta sosiaaliturvaa’. Sama pätee edelleen. Tästäkin syystä tarvitsemme päätöksiä työllisyyden eteen.”