Risto Artjoki Kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteeriksi

Uutiset

Valtiovarainministeri Petteri Orpo on kutsunut Risto Artjoen Kokoomuksen ministeriryhmän valtiosihteeriksi.

Artjoki aloittaa tehtävässään lauantaina 15.10.

Artjoki, 52, on toiminut maa- ja metsätalousministeriössä osastopäällikkönä vuodesta 2014 alkaen. Hänen vastuualueenaan on ollut ministeriön ruokapoliittinen osasto, jolle kuuluu erityisesti maatalouspolitiikkaan ja elintarvikesektoriin liittyvät asiat.

Artjoki on toiminut pääministeri Kataisen hallituksessa Jari Koskisen valtiosihteerinä sekä pääministeri Stubbin hallituksessa Petteri Orpon valtiosihteerinä. Hän on myös Kauniaisten kaupunginvaltuutettu

Artjoella on pitkä kokemus Brysselissä eri EU-tehtävissä kuten esimerkiksi Euroopan komission talous- ja rahapoliittisista asioista vastaavan komissaari Olli Rehnin kabinetissa ja myös Rehnin esikunnassa tämän toimiessa laajentumiskomissaarina. Artjoki on myös työskennellyt Suomen pysyvässä EU-edustustossa sekä MTK:n Brysselin toimistossa.

Valtiosihteerin tehtävät vapautuivat Olli-Pekka Heinosen siirtyessä Opetushallituksen pääjohtajaksi.