Poliisin määrärahoja lisätään 10 miljoonalla eurolla

Uutiset

Hallitus ehdottaa tänään eduskunnalle antamassaan täydentävässä talousarvioesityksessään poliisille yhteensä 10 miljoonan euron lisämäärärahaa.

Suojelupoliisille, keskusrikospoliisille ja paikallispoliisille suunnattu 10 miljoonan euron lisäys on tarkoitettu erityisesti väkivaltaisten ääriliikkeiden laittoman toiminnan torjumiseksi sekä torjuntaan tarvittaviin varustehankintoihin.

”Olen erittäin iloinen, että tämä tärkeä asia etenee. Lisämäärärahalla voimme turvata 200 määräaikaisen poliisin töiden jatkumisen. Tällä vältetään poliisien määrän merkittävä väheneminen vuoden 2016 lopussa”, sisäministeri Paula Risikko sanoo.

Täydentävällä talousarviolla hallitus tarkentaa ensi vuoden budjettia syksyn mittaan täsmentyneiden linjausten, lukujen ja ennusteiden perusteella ennen kuin eduskunta lopullisesti hyväksyy tulevan vuoden budjetin joulukuussa.