Paula Risikko, Kokoomus
Paula Risikko

Paula Risikko: Syöpähoitoihin lisää vaikuttavuutta ja saatavuutta

Uutiset

Ministeri, terveystieteiden tohtori Paula Risikko pitää Suomeen tulevaa syöpäkeskusta mahdollisuutena parantaa syöpään sairastuneiden hoitoa.

“Suomi on edelläkävijä syövän hoidossa. Kansallisen syöpäkeskuksen perustaminen antaa mahdollisuuden lisätä syöpähoitojen vaikuttavuutta ja saatavuutta”, arvioi ministeri Risikko puhuessaan Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen juhlassa lauantaina Härmän Kuntokeskuksessa.

Hallitus sopi viime keväänä, että Suomeen perustetaan kansallinen syöpäkeskus. Keskus tulee ohjaamaan syövän hoitoa sekä siihen liittyvää tutkimusta. Tavoitteena on, että kansallinen syöpäkeskus perustetaan viimeistään vuonna 2018.

“Syövän hoidon kansallisella ohjauksella voimme turvata palveluiden yhdenvertaista saatavuutta sekä edistää hoidon laatua ja kustannusvaikuttavuutta”, totesi Risikko.

Myös meneillään oleva sote-uudistus on mahdollisuus syövän hoidolle.

“Sote-palveluiden uudistus antaa omalta osaltaan mahdollisuuksia parantaa kokonaisvaltaista hoitoa ja kuntoutusta syöpään sairastuneille. Uudistus luo myös edellytyksiä kansallisen syöpäkeskuksen perustamiselle,” ennakoi Risikko.

Kansallisesta syöpäkeskuksesta on hyötyä monella tavalla.

“Kansallisen syöpäkeskuksen perustaminen tulee vahvistamaan Suomen kiinnostavuutta kansainvälisesti. Meillä on paremmat edellytykset houkutella kansainvälisten yritysten investointeja syöpätutkimukseen. Tämä puolestaan lisää potilaiden mahdollisuuksiaan saada uusia syöpähoitoja.”