Kokoomus-johtajat Orpo ja Kinberg Batra: Transatlanttiset suhteet vaativat enemmän työtä

Uutiset

Ruotsin ja Suomen Kokoomus-johtajat Anna Kinberg Batra ja Petteri Orpo uskovat Pohjoismaiden, Euroopan ja Yhdysvaltojen suhteiden jatkuvan tiiviinä jatkossakin.

Orpo ja Kinberg Batra tapasivat keskiviikkona Helsingissä.

”Meidän on entistä aktiivisemmin osoitettava, mitä hyötyä transatlanttisesta yhteistyöstä on molemmille osapuolille, oli sitten kyse taloudesta tai turvallisuudesta”, Orpo perustelee.

”Ruotsilla, Suomella ja koko Euroopalla on tärkeät roolit tulevaisuudessa, eikä vähiten turvallisuuden ja Itämeren suhteen. Ei ole salaisuus, että kannatan Ruotsin Nato-jäsenyyttä ja kysymys on entistä tärkeämpi näinä päivinä. Rakennamme turvallisuutta yhdessä muiden kanssa, kahden- ja monenvälisesti. Yhteistyö Suomen ja Naton kanssa on todella tärkeää”, Kinberg Batra sanoo.

Puheenjohtajat keskustelivat tapaamisessaan myös Euroopan tilanteesta brexitin ja useiden tulevien vaalien valossa.

”Elämme aikaa, jota leimaa yleinen tyytymättömyys ja turvattomuus. EU:sta on tehtävä parempi, mutta unionin horjuttaminen ei kuitenkaan ole ratkaisu eikä hyödyttäisi yhtäkään jäsenmaata. Suomi ja Ruotsi tarvitsevat toimivan EU:n, joka tuottaa tuloksia. Olemme valmiita tekemään lujasti töitä sen eteen, puoluejohtajat sanovat.”

Kokoomuksella ja Ruotsin maltillisella kokoomuksella on tiiviit suhteet. Kinberg Batra on ensimmäinen puoluejohtaja, jonka Petteri Orpo kutsui Suomeen Kokoomuksen puheenjohtajana.