Sisäministeri Risikko: Kaveria ei saa jättää

Uutiset

”Meillä jokaisella on vastuumme läheisistä ja kanssaihmisistä. Meidän, joilla menee paremmin on tehtävä tekoja, jotta he, joilla asiat ei ole hyvin, voisivat paremmin. Ei jätetä kaveria, kanssaihmistä”, sisäministeri Paula Risikko muistutti tänään Helsingin Kokoomuksen itsenäisyyspäivän juhlassa.

Risikko kiinnittää huomiota viime viikon torstaina julkistettuun Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan tutkimukseen suomalaisten ajatuksista ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Tutkimuksen mukaan suomalaisten maanpuolustustahto on laskenut.

”Omaa maata kaikki eivät koe puolustamisen arvoiseksi. Kyse voi olla esimerkiksi eriarvoistumisesta tai syrjäytymisestä yhteiskunnasta”, Risikko sanoi.

OECD:n selvityksen mukaan yli viidennes 20-24-vuotiaista suomalaisista miehistä on työttömänä eikä osallistu koulutukseen.  Osuus on kymmenessä vuodessa kasvanut noin kymmenen prosenttiyksikköä.

”Meillä on valitettavan selviä merkkejä siitä, että syrjäytymisuhan piirissä olevien nuorten aikuisten osuus on kasvamassa. Se on hälyttävää”, Risikko sanoo.

Risikko haluaakin, että syrjäytyminen ja osattomuus on otettava vakavasti.

”Meidän tulee rakentaa yhteiskuntaamme niin, että Suomi on maa, jossa on hyvä asua. Suomen tulee olla maa, joka edelleen koetaan puolustamisen arvoiseksi. Siihen tarvitsemme kaikki mukaan.”, Risikko sanoi.