Kokoomuslainen visio maakuntauudistuksen jälkeisestä kunnasta

Uutiset

Kokoomuslainen visio maakuntauudistuksen jälkeisestä kunnasta

Maakuntauudistus, ja siihen liittyvä sosiaali- ja terveyspalvelujen siirto kunnilta maakuntien hoidettavaksi muuttaa kuntien tehtäväkenttää merkittävästi. Muutos itsessään on iso, hallinnollisesti jopa historiallisen suuri. Uudistus tehdään, jotta pystymme tarjoamaan suomalaisille palveluita tasapuolisesti tulevaisuudessakin. Teemme sen päättäväisesti, vastuullisesti ja pitäen ihmisten arkipäivään vaikuttavista asioista huolta.

Suomalainen kotikunta on yhteisö, joka takaa jäsenilleen sujuvan arjen, turvallisen ympäristön ja tulevaisuuden täynnä mahdollisuuksia. Uudistuksen jälkeen kunnista tulee korostetusti koulutuksen, kulttuurin, liikuntapalveluiden, hyvinvoinnin ja elinvoiman keskuksia. Tärkeitä kysymyksiä ovat myös esimerkiksi: Mitkä ovat uuden kunnan elinkeinopoliittiset tehtävät? Miten kunta houkuttelee ja palvelee työpaikkoja ja hyvinvointia luovia yrityksiä? Miten päättäjien ja henkilöstön rooli muuttuvat?

Kokoomuksen aate on yhdistelmä vastuuta, välittämistä, yksilönvapautta ja mahdollisuuksien tasa-arvoa. Me haluamme tukea yhteisöllisyyttä ja pitää huolta niistä, jotka eivät muuten pärjää. Nämä ovat aitoja suomalaisia perusarvoja, ne korostuvat tulevaisuuden kunnissa ja antavat hyvät edellytykset ryhtyä yhdessä pohtimaan millaisen kunnan haluamme itsellemme, lapsillemme ja tuleville sukupolville rakentaa.

Ihmisten kuunteleminen on meille tapa toimia, periaate, josta emme luovu. Lähdemme näihin kuntavaaleihin korvat enemmän auki kuin koskaan aiemmin. Olemme keränneet koko syksyn ajan eri puolilla Suomea ihmisten näkemyksiä ja ajatuksia kuntanäkemystemme pohjaksi. Kysely on yhä auki osoitteessa www.kaikillehyvä.fi

Aineistoa on kertynyt paljon ja kyselyiden kautta olemme tavoittaneet kasvokkain tai sähköisesti viisinumeroisen määrän suomalaisia. Näiden kyselyistä saamiemme evästeiden pohjalta lähdemme kokoamaan kuntavaaliohjelmaamme keväälle 2017. Esittelemme kyselyistä nousseet neljä päätavoitettamme jäljempänä tässä paperissa.

Kiitokset kaikille näkemyksiään esittäneille. Toivottavasti mahdollisimman moni teistä löytää ja tunnistaa omia ajatuksiaan tästä ohjelmasta.

Voit ladata vision PDF-tiedostona tästä