Kokoomus täyttää tänään 98 vuotta!

Uutiset

”Isänmaa ei ole tänään sama kuin puoli vuosisataa sitten. Kokoomus ei ole tänään sama kuin perustamisensa aikoina. Vielä vähemmän voidaan toivoa, että Kokoomus olisi tänään sama kuin huomenna.”
 
Nämä sanat lausui lähes 50 vuotta sitten Kokoomuksen silloinen puheenjohtaja Juha Rihtniemi. Tuolloin juhlittiin Kokoomuspuolueen 50-vuotiasta taivalta.
 
Kokoomus täyttää sata vuotta kahden vuoden kuluttua, 9.12.2018. Rihtniemen sanoissa elää edelleen viisaus. Suomi on hyvin erilainen kuin sata tai 50 vuotta sitten. Kokoomus ei ole sama kuin perustamisensa aikoihin. Ja hyvä niin.
 
Kokoomuksen perustamiskokoukseen Helsingin Vanhalle ylioppilastalolle tulleet suomalaiset halusivat tehdä isänmaasta maan, jossa jokainen voi elää ihmisarvoista, täyttä elämää. Kokoomuksen kantavia arvoja oli sivistysaate ja isänmaallisuusaate. Jo tuolloin Kokoomus oli moniarvoinen puolue, jossa oli erilaisia ajattelijoita kaikista yhteiskunnan osista; kokooma erilaisia ihmisiä.
 
Tämän päivän Kokoomus on maltillinen keskustaoikeistolainen kansanpuolue, jonka tehtävänä on parantaa jokaisen ihmisen asemaa ja hyvinvointia sekä kehittää yhteiskuntaa. Kokoomuksen aatteessa yhdistyvät vapaus, vastuu ja demokratia, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, kannustavuus, suvaitsevaisuus ja välittäminen.
 
Nämä arvot ovat siivittäneet meitä eteenpäin: Olemme menestyneet sekä kunta-, eduskunta- että eurovaaleissa ja maassa on jälleen usean vuosikymmenen jälkeen kokoomuslainen presidentti. Kansalaisilta saatu luottamus on ollut vahva.
 
Kokoomuksella on aina ollut kyky löytää kunakin aikana uskottava polku, miten Suomi pärjää ja menestyy maailman muutoksessa. Kyse ei ole vain pärjäämisestä vaan rohkeasti muutokseen tarttumisesta sen mahdollisuuksia hyödyntäen ja ratkaisuja etsien. Se vie eteenpäin.
 
Muutoksessa ja uudistumisessa on tärkeää muistaa, minne kuuluu, missä on juuret. Samaan aikaan on tähystettävä kauas tulevaisuuteen, sillä eteenpäin on mentävä.
 
Tule mukaan kansanliikkeeseen: www.liitykokoomukseen.fi
 
Petteri Orpo, puheenjohtaja