Kokoomus keräsi arjen turvallisuustekoja

Uutiset

Kokoomus keräsi kuluneella viikolla jäseniltään ehdotuksia arjen turvallisuusteoiksi. Kyselyyn vastattiin yhteensä 288 kertaa muutaman päivän aikana. Lisäksi ehdotuksia tuli sähköpostilla. Monissa vastauksissa oli useita ideoita turvallisuusteoiksi. Kyselyyn annetuista ehdotuksista julkaistaan valtakunnallisen 112-päivän kunniaksi 112 esimerkkiä.

”Kysyimme kuntavaaleja ennakoiden, millä tavalla kunnan päättäjä voi edistää kuntalaisten turvallisuutta. Saimme suuren määrän ehdotuksia, kiitos kaikille vastanneille! Moni kiinnitti huomiota liukastumisiin ja niiden ehkäisyyn. Osa oli myös miettinyt turvallisuutta laajemmin: mitä itse voi tehdä turvallisuuden eteen”, ministeri Paula Risikko kertoo.

”Arjen turvallisuus tarvitsee tekoja. Tekoja tarvitaan niin kuntapäättäjiltä kuin meiltä jokaiselta. Turvallisuusteot ovat usein helppoja, eivätkä ne aina edes maksa mitään”, Risikko muistuttaa.

”Kyselyyn vastanneiden mukaan kuntapäättäjien kannattaa esimerkiksi pitää huolta katujen hiekotuksesta liukkailla keleillä ja julkisten rakennusten rappujen kaiteista. Monessa ehdotuksessa kiinnitettiin huomiota siihen, että me kaikki voimme tehdä turvallisuustekoja. Voimme esimerkiksi hankkia ensiaputaitoja ja siten välittää läheisistämme”, Risikko toteaa.

Esimerkkejä ehdotuksista löydät osoitteesta: http://bit.ly/2kwkxez

112-päivä on eri Suomen turvallisuustoimijoiden yhteinen kampanja arjen turvallisuuden parantamiseksi. Kampanjassa halutaan kiinnittää suomalaisten huomio tapaturmien ja vahinkojen ennaltaehkäisyyn kotona, töissä ja vapaa-ajalla – kyse on pienistä arjen teoista ja valinnoista, joilla jokainen voi parantaa omaa ja läheistensä turvallisuutta.