Kokoomus vaalivoittoon kuntavaaleissa

Uutiset

Kokoomus on suurin kuntapuolue kolmatta kertaa peräkkäin. Kannatuslukema 20,7 % siivitti Kokoomuksen vaalivoittoon kuntavaaleissa 9.4.2017.

– Uskon, että ykköspaikan toi meille se, että yhdessä pystyimme vakuuttamaan äänestäjät kampanjoinnin loppuvaiheilla. Kannatuksemme nousi viime syksystä lähtien määrätietoisesti, mutta ykköspaikka ratkaistiin viimeisen 48 tunnin aikana, toteaa puolueen puheenjohtaja Petteri Orpo.

Koko Suomen Kokoomus

Kuntavaalitulos on merkki siitä, että Kokoomus todella on koko Suomen kansanliike. Suomen suurimman kaupungin Helsingin pormestariksi valittiin Jan Vapaavuori. Vapaavuoren peräti 29 547 ääntä on kaikkien aikojen ennätys kuntavaaleissa. Oman mausteensa maakuntiin toi Kokoomusbussi, joka kiersi kaikki Manner-Suomen 295 kuntaa vaalien alla.

– Olemme vahva kaupungeissa, mutta samaan aikaan uskottavasti myös koko maan kansanliike. Tähän ei moni puolue pysty, huomauttaa Petteri Orpo.

Jan Vapaavuori Kokoomus-vaalivalvojaisissa

Työnteko jatkuu – kohti seuraavia vaaleja

Koko maan äänestysprosentti (58,8 %) nousi hiukan edellisistä vaaleista. Näiden kuntavaalien jälkeen Suomen kokoomuslaisin kunta on varsinaissuomalainen Pyhäranta, jossa Kokoomuksen kannatus kuntavaaleissa oli peräti 52,3 %. Pääkaupungissa Helsingissä kannatus oli 28,4 %. Tulevissa kunnan- ja kaupunginvaltuustoissa istuu kaikkiaan 1 492 kokoomuslaista valtuutettua tulevina vuosina.

Seuraavat valtakunnalliset vaalit odottavat jo nurkan takana, kun 28.1.2018 äänestetään sekä Suomen tulevasta presidentistä että maakuntien tulevista valtuutetuista. Työnteko vaalien välissäkin jatkuu – välittävästi ja vastuullisesti uudistaen.