Mäkelä ja Wallinheimo: Alkoholiuudistus voimaan heti vuodenvaihteesta

Uutiset

Kokoomuksen kansanedustajat Outi Mäkelä ja Sinuhe Wallinheimo ovat tyytyväisiä alkoholilain kokonaisuudistuksen etenemistä valtioneuvoston pöydältä eduskuntaan. Pitkissä ja vaikeissa neuvotteluissa Kokoomusta edustaneet kansanedustajat odottavat laille huolellista, mutta rivakkaa käsittelyä. Kansanedustajat haluavat varmistaa, että uudistus saadaan voimaan heti vuoden 2018 alusta.

”Tätä uudistusta on jouduttu odottamaan aivan liian pitkään. Viivyttelylle ja jahkaamiselle saatiin onneksi vihdoin loppu. Ihmiset odottavat hallitukselta tekoja ja uudistavaa otetta, ei pikkuasioista nahistelua. Kokoomus on ajanut normien purkamista tässäkin asiassa johdonmukaisesti”, sanoo Wallinheimo.

”Uudistuksen hyödyt ovat suuret ja laaja-alaiset. Se tuo lisää valinnanvapautta kuluttajille, paremmat valikoimat kauppaan, enemmän työtä ravintola-alalle sekä pienpanimoille ja päivittäistavarakauppaan. Esityksellä luodaan vahvempia edellytyksiä myös olutkulttuurin vahvistamiselle. Kokoomuksen linjan mukaista on lisätä yksilön vapautta sekä luottaa ihmisten omaan vastuullisuuteen ja harkintakykyyn”, Mäkelä korostaa.

Lisätiedot:
Sinuhe Wallinheimo
puh. 050 512 0873

Outi Mäkelä
puh. 050 512 2877