Verkostoituminen on jäsenkasvun salaisuus

Uutiset

Toreilla päivystäminen ei ole tehokkain mahdollinen tapa tavata potentiaalisia aktiiveja. Suurinta osaa ihmisistä ei yksinkertaisesti kiinnosta olla mukana vaikuttamistyössä tai politiikkakoulussa. Jos odotamme ison osan vastaantulijoista olevan tulevaisuuden ilkkakanervoita tai paavoväyrysiä, joudumme karvaasti pettymään.

Meidän pitää tehdä enemmän yhteistyötä myös Kokoomusnuorten ulkopuolella. Järjestön etuna on verkostoitua samanhenkisten organisaatioiden kanssa. Tämä tarkoittaa kaikessa yksinkertaisuudessaan yhteisiä tapahtumia, kirjeenvaihtoa sekä tutustumista toimintaan ja ihmisiin.  Valtakunnallisella tasolla Kokoomusnuoret on tehnyt kohtalaisen hyvin yhteistyötä eri tahojen kanssa, vaikka aina pystyy parantamaan. Piiri- ja paikallistasolla tässä taas on vielä rutkasti tekemistä ja kehittämistä.

Piirin pitää olla valmis tapaamaan aktiiveja muista yhteisöistä, koska jo valmiiksi järjestötyöstä kiinnostuneet tarttuvat todennäköisemmin toisen järjestön aktiivitoimintaan. Meidän tulee löytää ne ihmiset, joilla on sisäinen halu istua kokouksissa ja pohtia yhteiskunnan suuntaa. Heitä ei löydy hakuampumalla satunnaista joukkoa.

Kuuluisa filosofi Platon kirjoitti teoksessaan Valtio, että maata tulisi hallita ”filosofien” joukko. Vaikka nykyinen järjestelmä ei onneksi ole samanlainen keskusjohtoinen oligarkia, josta Platon haaveili, on hänen väitteessään tuhansienkin vuosien jälkeen perää. Ihmiset luontaisesti lokeroituvat yhteiskunnassa omiin kupliinsa. Käytössämme on vain rajallinen määrä resursseja, ja siksi priorisoimme tutut ja tärkeiksi kokemamme asiat tuntemattomien asioiden edelle. Väestön erikoistuminen oman kuplansa sisällä takaa yhteiskunnan monimuotoisuuden ja saa jokaisen yksilön loistamaan lajissaan. Heidän pakottaminen kiinnostuksensa ulkopuolelle saa heidät vain ahdistumaan.

Toreilla päivystämistä ei kuitenkaan pidä lopettaa kokonaan. Laaja-alainen markkinointi on näkyvyyden ja satunnaisten osumien kannalta tärkeää. Kysymys on vain jäsenhankinnan painotuksesta. On tehokkainta vähentää yksin messuilla seisoskelua ja lisätä verkostoja eri suuntiin. Kokoomusnuorten jäsenyydestä on tehtävä vientituote, joka esitellään oikealle kohderyhmälle. Lisäksi tarjoamme jäsenistöllemme mahtavan tilaisuuden kasvattaa omia verkostojaan.

Mukavasta pöhinästä huolimatta emme saa kumarrella millekään etujärjestölle tai yritykselle, koska omasta selkärangasta on pidettävä kiinni. Yhteistyökumppaneita ei tule valita vain trendikkyyden takia, vaan heidän ideologiansa on vastattava jäsenistön maailmankatsomusta. Yhteistyön on pysyttävä vilpittömänä eikä se saa muuttua liittoutumaksi toisen osapuolen edunsaannin takia. Uskon, että tässä tuhansien järjestöjen ja yritysten maassa on paljon niitä, jotka haluavat oppia toisiltaan ilman taka-ajatuksia.

Innokkaimpien nuorten keskuudessa unohtuu helposti yksi asia: Suomessa meille on annettu yhtäläiset mahdollisuudet sekä vaikuttaa että olla vaikuttamatta. Annetaan kaikille hyvät lähtöasemat tulla mukaan, mutta ei myöskään yritetä tuputtaa tai toivoa liikaa ventovieraalta. Maassa on rauha niin kauan, kuin ihmiset maksavat kohtuullisesti veroja ja saavat äänestää vaaleissa.

Haen Uudenmaan Kokoomusnuorten puheenjohtajaksi vuodelle 2018, kirjoitus liittyy kampanjani teemoihin.