Risikko: Puuhun perustuva biotalous tarjoaa ratkaisuja globaaleihin muutoksiin

Uutiset

– Suomi elää metsästä, ja toivon, että sadan vuoden päästä voidaan sanoa ”koko maailma elää metsästä”. Puuhun pohjaava biotalous tarjoaa jo nyt ratkaisuja moniin globaalien ilmiöiden käynnistämiin muutoksiin, sisäministeri Paula Risikko sanoi puhuessaan metsäsektorin tulevaisuudesta Pohjanmaan suomenkielisten metsänhoitoyhdistysten Suomi 100 -seminaarissa Seinäjoella 1. joulukuuta.

Metsäbiotalouden edistyminen on ollut viime vuosina huimaa. Tietoja uusista, metsien käyttöön pohjautuvista tuotteista ja palveluista tulee viikoittain.

– Uusien tuotteiden ja teollisuusinvestointien myötä kasvava puun kysyntä on erinomainen uutinen myös metsänomistajille. Metsänomistajat ja yhteiskunta ovat investoineet yhdessä metsien hoitoon ja näiden panostusten ansioista Suomen metsien kasvu on ennätyslukemissa, painotti ministeri Risikko.

Metsä ja luonto ovat suomalaisille paljon muutakin kuin elinkeino ja teollisuudenala. Luonnossa oleskelu ja liikkuminen lisäävät ihmisten hyvinvointia ja terveyttä. Vaikutukset ilmenevät tutkimusten mukaan muun muassa verenpaineen alenemisena ja sydämen sykkeen tasoittumisena sekä lihasjännityksen vähenemisenä.

– Puusta löytyy yhdisteitä, joilla on myös lääkinnällisiä ja terveyttä edistäviä ominaisuuksia, joita voidaan tulevaisuudessa hyödyntää myös lääketeollisuuden ja funktionaalisten elintarvikkeiden jalostamisessa, ministeri Risikko sanoi puheessaan.

 

Lisätietoja:

erityisavustaja Tiina Rytilä, p. 050 456 1031