Jos haluamme vähentää päästöjä, tarvitsemme lisää ydinvoimaa

Ehdokkaiden blogit

Eilisen Ylen A-studion innoittamana tiedoksi ydinvoimavastustajille: Ydinvoima on tehokasta, vähäpäästöistä, turvallista, ja seuraavan hallituksen tulee mahdollistaa sen lisärakentaminen, jos oikeasti haluamme vähentää ympäristöpäästöjä.

Lykkääntyneenäkin voimalaprojektimme ovat päästöjen, ympäristön ja talouden kannalta parempi investointi, kuin esimerkiksi "ympäristöpuolue" Vihreiden ajamat puunpolttolaitokset, maakaasupolttimet ja uusiutuvien energiamuotojen tariffituet. Keljuttaa, kun porukka, joka on perustanut koko olemassaolonsa ydinvoiman rakentamisen vaikeuttamiselle, valittaa eniten ydinvoiman rakentamisen vaikeudesta ja kalleudesta. On kuulemma valtavia riskejä, myrkkypäästöjä ja muuta sepitettyä roskaa, jota harmillisesti suomalaiset journalistit eivät syystä tai toisesta osaa kyseenalaistaa huolimatta siitä, että kumoavat argumentit ovat yleisessä tiedossa.

Ydinvoimalle asetettuja ylimitoitettuja turvallisuusvaatimuksia ei ole asetettu millekään muulle energiantuotantomuodolle, ei edes fossiilisille, vaan niiden riskit realisoituvat välittömästi laitoksen käynnistyttyä. Mutta auta armias, jos toisella puolella planeettaa on sattunut ydinvoimalaonnettomuus, jota ei geologisen sijainnin tai laitoksen teknisen toteutuksen takia voi edes teoriassa tapahtua Suomessa, niin sanktioita ollaan jo määrämässä etukäteen.

Tosiasia on se, että kaupunkibulevardit, parkkipaikkojen määrät, sähköautojen latauspisteet, tunnin junat, lentoverot ja kaikki muu vaalien alla framille nouseva nysvääminen on lähes merkityksetöntä siihen asti, että Suomen energiantuotantoinfra on rakennettu vähäpäästöiseksi. Se tarkoittaa ydinvoiman valjastamista kaukolämmön tuotantoon sekä tuontisähköriippuvuudesta irroittautumista ydinvoiman avulla. Ja ydinvoima todella on ainoa realistinen vaihtoehto, mikään muu sähkön- ja lämmöntuotantomuoto ei kykene tuottamaan koko yhteiskuntamme skaalalla vaadittua energiamäärää, ei yksin eikä yhdessä, jos ydinvoimaa ei oteta energiapalettiin mukaan.

Seuraavan hallituksen tulee niin verotuksen, luvittamisen kuin lainsäädännön kautta mahdollistaa suomalaisen energiantuotannon siirtyminen ydinvoimaan perustuvalle kivijalalle. #terestroika

PS. Toki Vihreissä on oma ydinvoimamyönteinen klikkinsä, mutta se on valitettavasti vähemmistö. Teille toivon kaikkea hyvää ja menestystä tulevissa vaaleissa, toivottavasti saatte puolueenne suunnan käännettyä.