Keski-Uusimaa
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen muodostaa Nurmijärvi, Hyvinkää, Järvenpää, Tuusula, Mäntsälä sekä Pornainen. Ylintä päätösvaltaa alueella käyttää 69-jäseninen aluevaltuusto. Kokoomus on alueen suurin puolue 18 valtuutetulla. Hyvinvointialueen lakisääteisinä tehtävinä on sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen järjestäminen.
HYVINVOINTIALUEELLA TOIMII SEURAAVAT TOIMIELIMET:
- Aluevaltuusto (69 jäsentä)
- Aluehallitus (17 jäsentä)
- Sosiaali- ja terveydenhuollon jaosto (9 jäsentä)
- Talous- ja rahoitusjaosto (7 jäsentä)
- Henkilöstöjaosto (7 jäsentä)
- Aluevaalilautakunta (5 jäsentä)
- Pelastuslautakunta (15 jäsentä, joista 7 Keski-Uudeltamaalta)
- Kehittämis- ja tulevaisuuslautakunta (15 jäsentä)
- Palveluiden järjestämisen lautakunta (15 jäsentä)
- Tarkastuslautakunta (11 jäsentä)
Kokoomuksella on vahva edustus eri toimielimissä hyvinvointialueella. Löydät luottamushenkilömme alla olevasta linkistä.
KOKOOMUKSEN TAVOITTEITA HYVINVOINTIALUEELLA:
- Ihmiset jonoista hoitoon –> varmistetaan, että rajalliset resurssit riittävät. Sote- ja pelastustoimen saumaton yhteistyö, digitaaliset palvelut.
- Palveluntuottajalla ei ole merkitystä vaan sillä, että palveluita saa silloin, kun niitä tarvitsee –> mahdollisuus vaikuttaa palveluihin, erilaiset palvelusetelit, palveluiden laadun valvonta, yksityiset toimijat ja järjestöt mukaan.
- Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö –> hyvä johtaminen, uudet toimintatavat ja panostus työhyvinvointiin. Vahvistetaan sotealan houkuttelevuutta koulutusta ja urapolkuja kehittämällä, tarjotaan lisäkoulutusmahdollisuuksia.
- Vastuullinen taloudenpito –> ei veronkorotuksille eikä maakuntaverolle
- Kun talous on kunnossa ja ihmisillä töitä, riittää rahaa myös meille tärkeisiin palveluihin. Vastustamme veronkorotuksia ja maakuntaveroa.
Jokaisella eurolla enemmän
Kokoomuksen aluevaltuustoryhmä teki aloitteestani 28.4.2022 valtuustoaloitteen yksikkökustannusten laskennasta ja tuotantokustannusten avaamisesta. Yksikkökustannus, joka on alkutuntumaltaan…
Pahoinvoinnin kierre pitää saada katkaistua
Oppimistulokset laskevat ja nuoret voivat yhä huonommin. Kouluterveyskyselyissä lasten ja nuorten ahdistuneisuus on kasvanut muutamassa…
Uusilla terapiamuodoilla kohti terapiatakuuta
Terapiatakuun tavoitteena on taata terapiaan pääsy neljän viikon kuluessa hoidon tarpeen arvioinnista. Tällä hetkellä terveydenhuoltolaissa…
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteistyö Hus-yhtymän kanssa
Erikoissairaanhoidon ja perusterveydenhuollon saumaton yhteistyö on lähtökohta terveydenhuollon kokonaisuuden laadukkaalle ja kustannustehokkaalle toiminnalle. Palvelukokonaisuuksien ja…
HUS ja hyvinvointialueet ovat riippuvaisia toisistaan
Pitkiä jonoja, odotusaika lääkärin vastaanotolle jopa 40 tuntia, huoli potilasturvallisuuden vaarantumisesta. HUS-yhtymän yhteispäivystyksissä oli joulukuussa…
Aseita, väkivaltaa ja viranomaisvastaisuutta: Mikä neuvoksi katujengi-ilmiön taltuttamiseksi?
Pihla Keto-Huovisen mukaan nuorten paha olo purkautuu nyt rikollisen toiminnan kasvuna. Yhteiskunnallisessa keskustelussa katujengit ovat…
Yksityiseltä apua ahdinkoon
Paikallinen päättäjä toivoisi, että vastakkainasettelu julkisten ja yksityisten palveluntarjoajien välillä loppuisi. Tammikuussa toimintansa aloittanut Keski-Uudenmaan…
Keusoten palveluverkkopalapeli
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen palveluverkkosuunnitelman valmistelu aloitettiin syksyllä 2022. Aluevaltuuston päätöksentekoon suunnitelma tulee touko-kesäkuussa tänä vuonna osana…
Helinä Perttu
Aluehallituksen- ja aluevaltuustoryhmän puheenjohtaja
helina.perttu@keusote.fi
Topi Korpinen
Poliittinen suunnittelija, ryhmäsihteeri
topi.korpinen@kokoomus.fi
044 209 3535