Hävittäjähankinnat ovat turvallisuuspolitiikkaa, eivät ilmastopolitiikkaa

Ehdokkaiden blogit

Sanon nyt suoraan, kun en muutenkaan osaa: Puolustusvoimien kalustohankintoja EI tule ottaa ilmastopolitiikan nyrkkeilysäkiksi, vaan esimerkiksi hävittäjähankinnat tehdään vain ja ainoastaan maanpuolustuskyvyn ylläpitämiseksi, ei mistään muusta syystä.

Tulevat hävittäjähankinnat ovat ilmeisesti vaalien takia monille historian tunnilla aikoinaan nukkuneille poliitikoille houkutteleva kohde liitettäväksi osaksi omaa poliittista agendaa, vaikkei se koskettaisi turvallisuuspolitiikkaa millään tavalla. Kuvaliitteen kaikki tekstit ovat vieläpä kansanedustajaehdokkaiden tai muuten puoluepoliittisesti erittäin aktiivisten ihmisten kirjoituksia. Jätin henkilöiden nimet nyt pois, mutta aatteensa punerruksen tasoa ei tarvinne paljoa arvailla.

Puolestani siitä voidaan kiistellä, montako hävittäjää maanpuolustuskykymme vaatii vai olisiko johonkin muuhun kalustovaihtoehtoon tukeutuminen tarkoituksenmukaisempaa? Mutta se, että Puolustusvoimien kalustohankinnat torpattaisiin kokonaan ilmastonsuojelun nimissä, on täysin älyvapaata. Tuskinpa Ukrainassakaan tällä hetkellä voivotellaan, että harmi, kun ei tullut satsattua tarpeeksi aurinkopaneeleihin.

Tykit, kiväärit, lentokoneet, panssarivaunut ja tietysti rautainen maanpuolustustahto ovat aivan viimeisessä hädässä ne kulmakivet, jolle kansallisvaltion itsenäisyyden turvaaminen vielä tänäkin päivänä perustuvat. Ja siihen viimeiseen hätään niin Suomen valtion kuin Puolustusvoimienkin on varauduttava.

Muistuttaisin myös Suomen historiasta 1930-luvulta, että silloinkin korruptoituneen ja poliittisesti erittäin epävakaan itänaapurimme loputtomaan laupeuteen uskoneet poliitikot päättivät jättää merkittäviä kalustohankintoja tekemättä. Niinpä Talvisodan puhjettua rintamalla saatiin lähteä vaarivainaalta ja 1. maailmansodasta perinnöksi jääneellä kalustolla. Voi vain arvailla, monelleko maksoi hengen nuo näköalattomat päätökset tukeutua kalustoon "mallia Cajander"?

Si vis pacem, para bellum. #terestroika

Tsekkaa myös muissa sosiaalisissa medioissa: 
FACEBOOK: https://www.facebook.com/SammallahtiTere/
TWITTER: https://twitter.com/TereSammallahti
INSTA (politiikka): https://www.instagram.com/terestroika/
INSTA (vapaa-aika): https://www.instagram.com/teresammallahti/