Muistatko tämän minusta?

Ehdokkaiden blogit

Tämä sivusto Iida-Eveliina.fi on luotu pian Fitnessmallivoittoni 2011 jälkeen. Kilpailussa etsittiin sporttista esikuvaa hyvillä sosiaalisilla taidoilla. Fitnessmallin tehtävin kuului monenlainen markkinointi, niin tuotteiden kuin vaatteidenkin osalta. Tällä sivustolla pidin omaa motivaatio- ja treeniblogia sekä täältä löytyi mm. portfolio mallikuvistani.

Tämä kaunotar on uusi Fitnessmalli 2011

MTV3

Vaikkei Fitnessmallikilpailu ollut suoraan fitnesskilpailu, valmistautuminen kilpailuun oli vähintään yhtä pitkä. Matka oli rankka ja opettavainen 21 vuotiaalle opiskelijalle. Kun välillä motivaatio ja usko meinasivat loppua, jatkoin silti päämäärätietoisesti eteenpäin. Tyylini on tehdä paras mahdollinen, niin etten ainakaan itse pety panostukseeni. Kilpailu opetti minulle myös ensimmäistä kertaa sen, kuinka tärkeässä roolissa ovat tukijoukot. Erityisesti perheen tuki.

Mallikilpailun jälkeen innostuin treenaamaan kovempaa. Kisan myötä sain niin hyviä verkostoja, että olisi ollut hölmöä jättää hyödyntämättä se tietotaito, mitä oli saatavilla. Ensin tavoitteeni oli Fitness, eli fysiikkakierroksen lisäksi vapaaohjelman sisältävä laji. Ilman lajitaustaa se oli kuitenkin haastavaa ja keskityin ensin rakentamaan hyvää fyysistä pohjaa. Samalla toimin kuntosaliyrittäjänä ja opiskelin fysioterapiaa. Paukkuja ei riittänyt kaikkeen, joten kilpailuihin en heti uskaltanut lähteä.

Kun vuonna 2014 muutin Joensuusta takaisin Hyvinkäälle kuntosalimme toimitusjohtajan tehtäviin, oli sopiva hetki tullut. Aloitin silloin Elina Tervon valmennuksessa ja tavoitteena oli kevään 2015 Fitness Helsinki -kilpailut. Valmentajani suosituksesta tähtäimenä olivat nyt luokat Body ja Bikini.

Ensimmäiset kilpailut käytiin kokeilemassa jo syksyllä 2014 Pariisissa. Olin neljäs Body -luokassa, tosin osallustujia oli aika vähän. Keväällä 2015 Helsingissä olin Body -luokassa toinen, samoin Bikinissä.

Motivaatio nousi ja päätin parantaa sijoituksia seuraavan vuoden kilpailuihin. Kaikki meni hienosti. Ilman valmentajaa voitin kaikki luokat joihin osallistuin, myös Bikinin Overall -palkinnon. Se oli aivan älytön hetki, muistan sen ilon ja yllätyksen aina. Olin ensimmäinen ja edelleen ainoa, joka tällaisessa hattutempussa on onnistunut!

Seuraavana vuonna vastasin oman valmistautumiseni lisäksi parista valmennettavastani. Kilpailut menivät hyvin, joskin edellisen vuoden tasoon olisi ollut haastava yltää. Kilpailin kuitenkin kevyesti vain kahdessa sarjassa. Toisen voitin ja toisessa olin toinen. Olin ehdottomasti tyytyväinen tuloksiin. Hävisin paremmalle.

Omaan kuntooni en ollut tyytyväinen ja kun ymmärsin kisojen jälkeen mistä turvotus johtui, minulta pääsi itku. Kroppa oli terve ja toimi oikein, miksi itken? Se oli pysäyttävä hetki, jolloin ymmärsin että en voi urheilla täysillä sen vaikuttamatta terveyteeni. Ne ovatkin olleet viimeiset kisani.

Tavoitteeni oli näyttää muille, että lajia voi toteuttaa terveys edellä. Niin tein itsekin ja hävisin. Olisin ollut jopa valmis uhraamaan palan terveyttäni paremman sijoituksen vuoksi. Kun tunneryöppy oli laskenut, päätin että nyt on aikalisän paikka. En todellakaan ole valmis uhraamaan oikeasti terveyttäni urheilun tai edes työn takia.

Sitten löysinkin elämääni politiikan ja sillä tiellä ollaan. Omanlaista kilpailua tämäkin on, etenkin vaalit. Pärjäsin viime vaaleissa hyvin, nyt on aika parantaa tuloksia. Tyylini on edelleen sama, päämäärätietoinen. Jotta olen vaalipäivänä tyytyväinen valmistautumiseen, laitan likoon itseni kokonaan. Annan itsestäni parhaan mahdollisen!

Tässä vielä urheilija, kilpahiihtäjä Anne Kyllösen terveiset Cognesta meille tänne Suomeen vaalihuuman keskelle!