THL arvioi alkoholilain vaikutukset täysin pieleen

Ehdokkaiden blogit

Kun alkoholilakia alettiin tämän hallituskauden alussa järkeistää, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen (THL) pesiytyneet raittiusaktivistit aloittivat raivokkaan vaikuttamiskampanjan kaikilla mediarintamilla.

Minä, ja niin monet muut alkoholilainsäädännön vapauttamista ajaneet poliitikot, yritimme tilastoihin ja logiikkaan vedoten taistella THL:stä vyöryneitä valheita vastaan, mutta raittiusliike oli järkähtämätön: Pienikin myönnytys lakiin tarkoittaisi heidän mielestään kulutuksen räjähdysmäistä kasvua, valtavia alkoholiongelmia ja jopa satoja kuolleita vuosittain.

Nyt, kun Suomi on nähnyt ensimmäisen vuoden kevyempää alkoholisääntelyä, on THL:n ja muiden raittiusaktivistien propagandakoneisto vaiennut. Johtunee siitä, että arviot esimerkiksi kulutuksen kasvusta menivät odotetusti täysin pieleen. THL:n arvioi kulutuksen kasvavan 4 %, mutta kasvu näyttää jääneen 0,5 %:iin. Myös alkoholiin liittyvien poliisitehtävien määrä on laskenut lähes prosentilla.

Yllättäen myös heinäsirkat, rutto ja verisateet jäivät tapahtumatta, eikä Suomi muuttunutkaan niittinahkanomadien tyrannisoimaksi säteilyerämaaksi.

Näin radikaali epäonnistuminen asiantuntijaorganisaation luomassa ennusteessa ei selity enää tilastovirheellä tai sattumalla. Se on merkki koko instituution läpäisevästä korruptiosta, jonka sokaisemat viranomaiset ovat hylänneet tehtävänsä kuuliaina kansalaisten palvelijoina ja lahjomattomina totuuden etsijöinä.

Niinpä kysynkin teiltä, rakkaat ystävät: Jos julkisrahoitteinen tutkimuslaitos alkaa tuottaa sen työnteköiden ideologiaa tukevaa poliittista propagandaa, tulisiko laitoksen rahoitus lakkauttaa kokonaan vai riittääkö vain korruptoituneiden osien leikkaaminen? (Äänestä alla)

Minusta THL tuottaa tärkeää tietoa mm. liittyen rokottamiseen ja ravintoon. Siihen nähden koen, että leikkaustalkoot THL:n osalta on syytä aloittaa hallitusti niistä osista, jotka ovat sortuneet poliittisen propagandan tuottamiseen. Veronmaksajilla ei ole velvollisuutta nyt nähdyn toiminnan tukemiseen. #terestroika

– Tere Sammallahti, eduskuntavaaliehdokas, Uusimaa

PS. Tsekkaa myös mun Youtube-video aiheesta.

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3bce3216-5837-4c05-83b4-80504922778d

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/599fd9e8-00c3-4d19-88e7-0ac4bba5fe55