Lakkautetaan Veikkaus – Rahapelityrannia uhkaa suomalaisten yksilönvapauksia

Ehdokkaiden blogit

Tiesittekö, että linnoituksella ja vankilalla ei ole muuta eroa kuin se, millä puolella muuria olevien henkilöiden liikkumista halutaan rajoittaa? Harmillisesti monopoliyhtiö Veikkaus käyttää vaikutusvaltaansa rakentaakseen muureja meidän suomalaisten vapauksien rajoittamiseksi, tällä kertaa digitaalisia muureja.

Veikkauksessa on keksitty, että se "menettää" rahaa, kun suomalaiset käyttävät ulkomaisia laadukkaampia ja paremman palautusprosentin palveluita. Ongelmaa ei tietenkään haluta ratkaista parantamalla palvelua, kuten normaali yritys tekisi, vaan Veikkaus on alkanut painostaa poliitikkoja rajoittamaan suomalaisten vapautta käyttää nettiä. Kaikki eduskuntapuolueet, harmillisesti myös oma puolueeni Kokoomus, seisovat rintamana Veikkauksen rahapelityrannian takana.

Eikä ihme, Veikkaus kanavoi vuosittain miljoonia rahapeliriippuvaisilta kusetettuja euroja sen hallituksessa istuville puolueiden jäsenille sekä Veikkauksen valtaa raivokkaasti puolustaville kolmannen sektorin eturyhmäjärjestöille. Eturistiriita on ilmiselvä, ollut jo vuosikymmeniä. Pelkästään korruption vähentämisen nimissä olisi tärkeää lakkauttaa Veikkaus, mutta kiireelliseksi tämä tavoite muuttui sillä hetkellä, kun monopolin suojelemisen nimissä aletaan karsimaan kansalaisten oikeutta käyttää Internetiä.

Toki pelaajat pystyvät kiertämään lähes vaivatta minkä tahansa palvelueston, joten edes asian selvittäminen ministeriössä on aivan turhaa rahan haaskaamista.

Kukaan ei kiistä Veikkauksen tekevän myös paljon hyvää, mutta olisikin ihmeellistä, jos koko 500 miljoonaa menisi eturyhmien voiteluun. Tarpeeton laitos Veikkaus silti on. Ensi vaalikaudella tulisikin ottaa tähtäimeen Veikkauksen lakkauttaminen ja rahapelilainsäädännön vapauttaminen. Rahat esimerkiksi peliongelmien ehkäisyyn ja hoitamiseen, sekä hyödyllisten kolmannen sektorin toimien rahoittamiseen voidaan kerätä normaalisti rahapelialaa verottamalla. #terestroika

– Tere Sammallahti, eduskuntavaaliehdokas, Uusimaa

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

PS. Ilmainen neuvo teille kaikille: Suurinta osaa rahapeleistä ei kannata pelata, koska niistä voittaminen on tilastollisesti mahdotonta. Rahapelit rakennetaan sellaisiksi, koska talon on aina jäätävä voitolle. Jos oikeasti haluatte tehdä pitkällä tähtäimellä voittoa, niin investoikaa osakkeisiin.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/veikkaus-haluaa-estaa-pelaamisen-ulkomaalaisilla-pelisivustoilla-300-miljoonaa-euroa-vuodessa-karkaa-monopolin-otteesta/?shared=1065175-fd0487e5-4