Suomi E-sports nosteessa!

Ehdokkaiden blogit

Mulla ois yks tärkee asia! Kuva Winter Assembly 2019 / Emmi Halmela

Parhaimmillaan 650 000 ihmistä ympäri maailman on pelannut Counter Strike Global Offensive -peliä yhtä aikaa viimeisen 24 tunnin aikana. Tänäiltana klo 20.00 taistellaan pelin “maailmanmestaruudesta”. Tiesitkö että suomalaisjoukkue on finaalissa? Suomalainen Ence -joukkue pelaa tänään 500 000 dollarin voittopalkkiosta ja pelin ykkösnimestä. Kilpailu ei siis ole mikään ihan pikku juttu.

ENCE on viiden pelaajan Counter Strike -joukkue, jonka nuorin pelaaja on täyttänyt juuri 17 vuotta, muutkin pelaajat reilusti alle kolmenkymmenen. Heillä on myös oma valmentaja, kuten e-sports maailmassa on tapana. Pelaajat pelaavat pelisopimuksilla, ihan kuten vaikka jalkapallossa. E-sports on valtavassa nousussa oleva kilpalaji, jossa pyörii jo nyt valtavia summia rahaa. Suomeen on hiljattain tullut Starcraft -maailmanmestaruus ja nyt Suomi on finaalissa tässä suuressa turnauksessa kilpailemassa ykköstiimin paikasta.

Olen itsekin pelin harrastajapelaaja ja striimaajana koen olevani myös jonkin tason “lähettiläs” pelimaailmasta. Haluan saada aikuiset ymmärtämään, kuinka isosta sarajsta ja harrastuksesta on kyse. Aion kirjottaa kevään aikana myös siitä, kuinka pelaaminen on todella paljon muutakin kuin pelaamista!

Mikäli kiinnostuit asiasta lisää, suosittelen katsomaan nämä pari videota alta. (Tsekkaa noin puolivälistä eteenpäin, tai ainakin loppu niin näät kuinka suuret katsomot peleissä on!)

Illan finaali LIVE
Eve pelaa CS:ää