Suomi on poliittisessa takalukossa – SoTe ja hallituksen ero

Ehdokkaiden blogit

www.youtube.com/watch?v=KH1hIySp_OM

Sote-uudistuksen ja hallituksen kaatuminen on saanut monet poliitikot ja puolueet heittämään kuraa oikein innolla. Itse taas heräilin pohtimaan, miksi poliittinen järjestelmämme on niin pahassa takalukossa, ettei yhteiskuntaamme saada raahattua tälle vuosituhannelle millään ilveellä.

Miettikääpä, huoltosuhteemme on katastrofaalinen ja huononee jatkuvasti. Julkinen velka ja julkiset menot ovat tuplaantuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Nousukauden huipulla saimme valtion budjetin nipin napin plussalle. Työmarkkina-, vero-, sosiaaliturva-, sote- ja muut reformit ovat edelleen tekemättä ja seuraava taantuma on todennäköisimmin paljon lähempänä kuin edellisen alku.

Me ollaan aivan hurjassa kusessa, jos eduskunnan kokoonpano ei muutu radikaalisti näissä vaaleissa. Viime vuosisadan poteroissa kyntävät menneisyyden vangit ovat kyntensä näyttäneet, kiitos hyvästä yrityksestä ja onnea jatkoon. Nyt on uuden sukupolven, uusien ajatusten ja muutokseen valmiiden poliitikkojen aika päästä näyttämään kyntensä.

Muistakaa äänestää viisaasti. #terestroika

– Tere Sammallahti, eduskuntavaaliehdokas, Uusimaa

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)