Keskitetty TuPo olisi paluu menneeseen – Jyrkkä ei taantumukselle

Ehdokkaiden blogit

Kun keskitetyistä tulopoliittisista ratkaisuista luovuttiin ja työllisyys vihdoin saatiin nousuun, niin näen SDP:n vaatimukset TuPo:n henkiin herättämisestä kyllä äärimmäisenä riskinä Suomen kansantaloudelle.

Ennen 90-luvun lamaa 15-74-vuotiaiden työllisyysaste oli Suomessa Ruotsin tasolla. Laman jälkeen tarvittavia uudistuksia ei tehty ja suomalaisten työllisyysaste jäi pysyvästi 5-10 %-yks Ruotsia alhaisemmalle tasolle. Tällä on vuosikymmenien saatossa ollut todennäköisesti satojenmiljardien eurojen negatiivinen vaikutus Suomen kansantalouteen. Osaksi tuon lyhytnäköisyyden takia olemme jättämässä vielä syntymättömillekin sukupolville musertavan velkataakan, jota moni jakovara-puolue haluaa vielä entisestään kasvattaa samalla, kun hurskastelevat olevansa huolissaan tulevista sukupolvista.

TuPo olisi viimeinen isku Suomen kestävyysvajeen kanssa painivalle kansantaloudelle. Nyt ei ole syytä haikailla viime vuosisadan virheiden perään, vaan nimenomaan vapauttaa työmarkkinsääntelyä ja luoda suomalaisille valmiudet kohdata työmarkkinoiden uudet haasteet kiihtyvällä vauhdilla muuttuvassa maailmassa. #terestroika

www.youtube.com/watch?v=C-WC7n3sqVY