Suomella ei ole varaa nosta kulttuurin määrärahoja 110 M€!

Ehdokkaiden blogit

Nyt kyllä tullee meikäläisellä känkkäränkkä, en ala. Kokoomus esittää vaaliohjelmassaan kulttuurin tukemisen nostamista 1 %:iin valtion budjetista, eli n. 110 miljoonan euron menonlisäystä entisen 450 miljoonan euron päälle. Tämä sama tavoite löytyy lähes kaikkien puolueiden vaaliohjelmista.

Mesenaattityö ja säätiörahoitus on tietysti jees, mutta miten me keksittiin, että julkisella puolella olisi tällaiseen menonlisäykseen varaa? Miten tämä linjaus auttaa heikkenevän huoltosuhteen ja kestävyysvajeen kanssa rimpuilevaa kansantaloutta? Suomi on velkojensa, eläkejärjestelmiensä ja tekemättä jääneiden uudistusten kanssa aivan järkyttävässä liemessä jo valmiiksi, ei meillä ole varaa kasvattaa kulttuurin tukia 110 miljoonaa lisäeuroa joka vuosi!

Ja vaikka meillä olisikin tuollaisia rahoja, niin eikö ne kannattaisi ennemmin käyttää työllistymiskehitystä tukeviin veronalennuksiin tai vaikka paikkaamaan leikkauksista kriisitiytynyttä ammattikoulujärjestelmää?

Ohjelmapaperissa sanotaan, että: "Omalla työllä pitää voida tulla toimeen". No just näin! Taiteilijat voivat tulla omalla työllään toimeen tekemällä sellaista taidetta, että kelpaa kuluttajille. Ja jos ei taiteilemalla tule tarpeeksi leipää pöytään, niin sitten pitää etsiä jokin muu työ, aivan niin kuin suurin osa suomalaisista joutuu tekemään, jos työpaikka menee alta. Me ollaan tuottavaan työntekoon kannustava puolue eikä mikään kehdosta hautaan veronmaksajien rahoilla harrastavan taiteilijarälssin työrukkanen! 

Voi perkele nyt oikeasti tätä sähläämistä! Käytännössä jokainen puolue painaa vaalien alla paniikkinappia ja ampuu sokkona haulikolla rahaa äänestäjämassaan toivoen, että edes jonnekin osuisi. Kokoomuksen täytyy nyt, kaikesta vaalihuutokaupasta huolimatta, erottua massasta, pitää pää kylmänä ja tuoda selvästi politiikan keskiöön se tosiasia, ettei menonlisäyksiin yksinkertasesti ole varaa! #terestroika #talousvaalit

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:

FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://tutkibudjettia.fi/talousarvio/menot/29/80