Voiko yksittäinen kansanedustaja vaikuttaa mihinkään, kun eduskunnassa on ryhmäkuri?

Ehdokkaiden blogit

Voiko yksittäinen kansanedustaja vaikuttaa mihinkään, kun eduskunnassa on ryhmäkuri?

Tämä kysymys on tullut vastaan yllättävän monta kertaa. Siksi ajattelin, että siihen on syytä vastata perusteellisesti blogin muodossa. Ryhmäkuri tarkoittaa sitä, että eduskuntaryhmä pyrkii hakemaan yhteisen kannan kysymyksiin ennen niiden käsittelyä eduskunnan täysistunnossa. Hallituspuolueilla ryhmäkuri on tiukka. Oppositiossa ryhmäkuria ei vastaavalla tavalla ole, koska lähtökohtaisesti hallituksen esitykset aina voittavat ja opposition esitykset häviävät äänestykset, joten…

Lue koko artikkeli osoitteessa https://www.henrikvuornos.fi/2019/04/02/voiko-yksittainen-kansanedustaja-vaikuttaa-mihinkaan-kun-eduskunnassa-on-ryhmakuri/