Nuoret, nyt äänestämään! – SDP ostaa ääniä rahoillanne

Ehdokkaiden blogit

Oletko miettinyt, ettei jaksa äänestää, ei kiinnosta, ei kosketa minua? Väärin. Tässä yksi esimerkki siitä, miksi tänään kannattaa kipaista antamaan ennakkoääni Sammallahdelle (169) tai jollekulle muulle talouskuria ajavalle ehdokkaalle:

"– Me ollaan luvattu. Sinä tuut saamaan 100 euroa nettona käteen jonkun vuoden kuluessa. Se on just näin. Sunkin pitää muistaa vaan äänestää, Rinne vastaa."

Näin tuumaili SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne Oulussa vaalitorilla eläkkeestään huolissaan olevalle äänestäjälle. Jos olet alle 60-vuotias, niin tämä raha revitään sinun taskustasi, joka kuukausi, hamaan tulevaisuuteen asti.

Tiedättekö muuten, mitä rikoslaki tuumailee äänten ostamisesta rahalla? Tässäpä ote rikoslain 14. luvun 2 § (21.4.1995/578):

"Joka lupaa, tarjoaa tai antaa toiselle palkkion tai muun edun taivuttaakseen toisen äänestämään yleisissä vaaleissa tai yleisessä äänestyksessä tietyllä tavalla tai jättämään äänestämättä, on tuomittava vaalilahjonnasta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi."

Tosiasia on se, että nuorempia sukupolvia ollaan nyt ryöstämässä yhden pääministeripestin lunnaiksi. Siis jopa sellaisia sukupolvia, joilla ei ole vielä mahdollisuutta puolustaa etujaan vaaliuurnilla. On niin eläkeläisten kuin nuorempienkin sukupolvien etu, että kansantalous pysyy tasapainossa, eikä kansantalouttamme kaadeta vastuuttomilla vaalilupauksilla.

Nyt tarvitaan menokuria, työn verotuksen madaltamista, työmarkkinasääntelyn purkamista ja yleisesti realismia politiikkaan. Muistakaa äänestää viisaasti #terestroika

Ennakkoäänestys on nopeaa ja vaivatonta, ennakkoäänestyspaikat löydät täältä: https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/kuntalista.html

Jos tykkäät puhua politiikkaa, tsekkaa myös nämä kanavat:
FACEBOOK
YOUTUBE
TWITTER
INSTA (politiikka)
INSTA (vapaa-aika)

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006055871.html

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001#L14