Sahiluoma Anna

77

Sahiluoma
Anna

Aluevaltuutettu, MMM, asiantuntija

Kirkkonummi

s. 1984

0445514124

Olen 38-vuotias yrittäjähenkinen kolmen lapsen äiti, ilmasto- ja energiapolitiikan osaaja. Synnyin Espoossa, vietin lapsuuteni Nummelassa ja nuoruuteni Lohjalla, yrittäjäperheessä. Nykyään asun Kirkkonummella. Koulutukseltani olen ympäristöekonomisti (MMM). Työskentelen asiantuntijana Motivalla energia- ja ilmastoasioiden kanssa. Aiemmin työskentelin eri tehtävissä mm. pankeissa ja energia-alan kansainvälisessä konsulttiyrityksessä.

Vaikutan Länsi-uudenmaan hyvinvointialueen valtuustossa ja hallituksessa, Kirkkonummen kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa sekä Kokoomuksen Uudenmaan piirihallituksessa. Vapaa-aikani kuluu perheen kanssa ja hevosten sekä kirjojen parissa.

Olen ehdolla eduskuntaan, koska haluan rakentaa lapsilleni parempaa Suomea ja taata kaikille suomalaisille hyvän elämän edellytykset. Valtiontalouden tasapaino on hyvinvointiyhteiskuntamme jatkolle ratkaiseva. Velkaantuminen on taitettava. Muutos on tehtävä ensisijaisesti säästöin. Julkisen rahan käytössä vaikuttavuus täytyy saada keskiöön.

Haluan edistää energia- ja ilmastoasioita niin, että pystymme varmistamaan kohtuuhintaisen energian, riittävän omavaraisuuden sekä kustannustehokkaan siirtymän kohti vähähiilisyyttä. Vihreä siirtymä on Suomelle mahdollisuus. Investointeja on vauhditettava lainsäädäntöä kehittämällä ja luvitusta helpottamalla. Kasvavia EU-vaatimuksia on toteutettava Suomelle tarkoituksenmukaisella tavalla. Kunnat ja alueet ovat avainasemassa muutoksessa.

Työnteon ja yrittämisen on oltava aina kannattavaa ja heikoimmista on pidettävä huolta. Sosiaaliturvajärjestelmää on uudistettava byrokratian vähentämiseksi ja kannustinloukkujen purkamiseksi. Työmarkkinoille tarvitaan joustoja. Työntekijöiden jaksamisesta on huolehdittava. Työuran aikaista kouluttautumista ja muuntokoulutuksia on helpotettava.

Hyvinvointiin on panostettava. Terveyspalvelut täytyy saada kestävälle pohjalle hallintoa paisuttamatta. Hoitoon pääsyä pitää helpottaa ja mielenterveyspalveluiden saatavuutta täytyy parantaa. Erityisesti lasten ja nuorisopsykiatrian kriisi on ratkaistava nopeasti. Edistän valinnanvapautta ja monituottajamallia palveluissa.

Lahjoita ehdokkaalle