Vehmanen Emma-Stina

81

Vehmanen
Emma-Stina

ekonomi, valtiotieteiden maisteri, poliittinen asiantuntija

Espoo

s. 1992

0408471992

Olen 30-vuotias kauppatieteiden ja valtiotieteiden maisteri Espoon Tapiolasta. Olen Espoossa kaupunginvaltuutettu ja hyvinvointialueella valtuutettu ja hallituksen jäsen.

Työkokemukseni on yhdistelmä politiikkaa ja bisnestä. Tällä hetkellä työskentelen Suomen Yrittäjissä, jossa vastaan liikenne- ja logistiikka-asioista. Aiemmin olen toiminut muun muassa johtavana neuvonantajana isossa konsulttitalossa ja kansanedustajien avustajana eduskunnassa.

Kolme tärkeintä vaaliteemani ovat:

  1. Velka kuriin ja verot alas
  2. Enemmän markkinataloutta, vähemmän byrokratiaa
  3. Parempaa koulutusta ja työelämää

Työn, yrittäjyyden, ahkeruuden ja riskinoton pitää kannattaa taloudellisesti, joten verotusta tulee keventää kaikissa tuloluokissa ja sosiaaliturvaa kehittää niin, että työkykyisen ja -ikäisen ihmisen kannattaa aina hakeutua töihin.

Yrittäjäjärjestössä työskentelevänä yrittäjän puolisona yrittäjyyden edistäminen on minulle läheinen teema. Suomen pitää olla erinomainen maa yrittää, on sitten kyseessä yksinyrittäjä, vakiintunut perheyritys tai voimakkaasti kasvava ja kansainvälistyvä startup.

Valtio velkaantuu järkyttävää tahtia ja pelkästään valtion korkomenot ovat huolestuttavalla tasolla Marinin hallituksen velkarallin seurauksena. Julkista taloutta on tasapainotettava määrätietoisesti. Tasapainotus on tehtävä ensisijaisesti säästötoimilla, ei veronkorotuksilla.

Perhetausta ei saa määrittää yksilön mahdollisuuksia pärjätä elämässä ja toteuttaa omia unelmiaan. Siksi pidän erittäin tärkeänä, että panostamme lapsiin ja nuoriin varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin. Maailmanluokan koulutuksen lisäksi Suomessa pitää huolehtia myös lasten ja nuorten mielenterveyspalveluista ja lastensuojelusta.

Nuorten aikuisten asiat ovat minulle läheisiä – 30-vuotiaana tiedän, millaisia haasteita sukupolvellamme on esimerkiksi ensiasunnon ostamiseen ja perheen perustamiseen liittyen. On huolestuttavaa, että ahkeruus ja korkeakaan koulutus eivät enää automaattisesti takaa mahdollisuutta esimerkiksi omistusasumiseen tai vakituiseen työhön.

Liikenne- ja asuntopolitiikka vaikuttavat jokaisen ihmisen elämään. Olen näiden asioiden asiantuntija. Haluan vaikuttaa siihen, että liikenne toimii Suomessa kaikilla kulkumuodoilla ja kaikenlaiset asumisen unelmat on mahdollista toteuttaa.

Lahjoita ehdokkaalle