Kokoomuksen Raija Vahasalo tukee lauantain mielenilmausta

Kansanedustajien blogit

Kokoomuksen kansanedustaja Raija Vahasalo. LEHTIKUVA/ANTTI AIMO-KOIVISTO

Kansanedustaja Raija Vahasalon (kok.) mielestä lastentarhanopettajien palkka ei vastaa työn arvoa ja vaativuutta.

– Suomessa on jatkuva pula lastentarhanopettajista. Samaan aikaan kun yksi hallituksen kärkitavoitteista on nostaa varhaiskasvatuksen osallistumisastetta ja vahvistaa varhaiskasvatuksen asemaa osana koulutuspolkua, joudutaan päiväkodeissa toimimaan vajailla henkilöresursseilla nopeasti muuttuvissa olosuhteissa, Raija Vahasalo sanoo.

Hän toteaa, että lastentarhanopettajat tekevät valtavan tärkeää ja arvokasta työtä.

– Varhaiskasvatuksella ehkäistään syrjäytymistä ja parannetaan erityisesti heikommassa asemassa olevien lasten mahdollisuuksia pärjätä elämässä ja opintiellä. Samanaikaisesti lastentarhanopettajien palkkataso ei ole missään suhteessa työn vaativuuden ja sen tuottaman arvon kanssa, Vahasalo sanoo.

Lue lisää: Verkkouutiset 21.4.2018