Vahasalo: Elämää ja elämyksiä läheltä

Kansanedustajien blogit

Suomen kesä on tarjonnut meille pikakattauksen parhaisiin puoliinsa. Vasta hetki sitten maakun­ta­lin­tumme mustarastas tarjosi kevät­kon­sert­tinsa, kun kävelin hakemaan aamun lehteä. Leskenlehdet ja valkovuokot viimeistään todistivat kevään alkaneen. Viime viikolla huumasivat syreenit, omenapuut ja kirsikat, tänään juhannusruusut. Luonto ja oma piha ovat täynnä ihmeitä, kunhan avaa silmänsä ja korvansa.

Silmät ja korvat kannattaa avata myös omassa kotikunnassa. Lähimatkailu tarjoilee ihmeitä, kunhan malttaa nähdä ja kuulla sen, mitä on lähellä.

Oletko jo patikoinut Porkka­lan­niemen ranta­kal­li­oilla tai Meikon järviylängön maastossa? Joko parenteesiajan bunkkerit Meikojärven länsipäässä ovat tuttuja? Jos kulttuuria kaipaat, korkeatasoiset orkesterit, kuorot ja teatteriryhmät tarjoavat hengen ravintoa – jopa oopperaa voi olla tarjolla. Ruumis tulee erinomaisesti ravituksi korke­a­ta­soi­sissa ravin­to­lois­samme.

Yhtä lailla Siuntiossa on kaikenlaista tehtävää, nähtävää ja kuultavaa. Käy melomassa tai tutustu hienoihin linnoihin! Jokaiselle kirjallisuuden ystävälle Fanjunkarsin torppa tuottaa väristyksiä.

Inkoossa juuri nyt on parasta Meri- ja musiikki -festivaali: eturivin muusikkoja ja elämyksiä niin kirkossa kuin muualla keskustan alueella. Igor-museo Degerbyssä on minulle jokaisen kesän kohde – on hyvä palauttaa mieleen historiaa, joka on kolhinut aluettamme.

Itselleen kannattaa asettaa myös haasteita. Mikä on sellainen lähialueen helmi, johon en ole vielä tutustunut? Moniko tuntee alueen luolat ja hiidenkirnut? Mistä saa parhaat kakut ja kahvit? Omat lähialueemme ovat oikeita aarreaittoja, kunhan avaamme aistimme rikkaille elämyksille ja kokemuksille, joita oma ja naapu­ri­kun­tamme meille tarjoavat.

Nautinnollista ja aurinkoista kesää kaikille!

RAIJA VAHASALO
Kansanedustaja
Kunnan­val­tuuston 2. vpj
raija.vahasalo@eduskunta.fi

Lue lisää: KS 16.6.2018