Eduskuntavierailu lapsen oikeuksien päivänä

Kansanedustajien blogit

Kuva linkitetty kirkkonummi.fi-sivulta

Kirkkonummen nuorisovaltuusto kävi tutustamassa lapsen oikeuksien päivänä 20.11. eduskuntaan ja sen toimintaan kunnanvaltuutettu ja kansanedustaja Raija Vahasalon kutsumana.

– Hienoa on, että vierailu päätöksenteon ytimeen sattui juuri lapsen oikeuksien päivälle, sillä juuri nämä oikeudet ovat meille tärkeitä ja ovat vahvasti esillä nuorisovaltuuston toiminnassa, nuorisovaltuuston puheenjohtaja Saga Lavi sanoo.

Eduskuntavierailu alkoi tutustumisella pienoismalleihin rakennuksista, jotta kokonaisuus siitä, mitä missäkin tapahtuu hahmottuisi paremmin. [..]

Vierailu huipentui täysistuntosalin lehtereille kuuntelemaan meneillään olevaa istuntoa, jossa keskustelun aiheena oli muun muassa päästökauppa. Kierroksen päätteeksi kokoonnuttiin vielä yhden pöydän ääreen kahvi- tai teemuki kädessä keskustelemaan politiikasta ja yleisesti yhteiskunnasta sekä kyselemään kansanedustajan arjesta, työnkuvasta ja esimerkiksi siitä, miten Raija Vahasalo on kansanedustajaksi lopulta päätynyt. [..]

Lue lisää: kirkkonummi.fi