Professori Kimmo Nuotio Ylelle: Vestmanin ja neljän muun perustuslakivaliokunnan jäsenen vastalause Mäenpää-tapauksessa on hyvin laadittu

Kansanedustajien blogit

Rikosoikeuden professori Kimmo Nuotio sanoo, että perustuslakivaliokunnan suostumus mahdollisuuteen asettaa kansanedustaja Juha Mäenpään (ps) syytteeseen eduskuntapuheestaan on historiallinen päätös. – Perustuslakivaliokunnan päätös lähtee siitä, että kansanedustajan koskemattomuus ei salli, että parlamentaarikon olisi luvallista puhua salissa ja eduskunnassa mitä tahansa. Nuotio sanoo, että päätös on tavattoman kiinnostava ja merkittävä, koska siinä joudutaan ottamaan kantaa vapaan poliittisen keskustelun suojaamiseen ja sananvapauteen. […]

The post Professori Kimmo Nuotio Ylelle: Vestmanin ja neljän muun perustuslakivaliokunnan jäsenen vastalause Mäenpää-tapauksessa on hyvin laadittu appeared first on Heikki Vestman.