Puhemies Risikko: Insinööriosaamiselle on kasvava tarve

Uutiset

– Digitalisoituminen, tekoäly ja robotisaatio voivat parhaimmillaan olla yhteiskunnan rakenteiden, palvelujen ja vuorovaikutuskanavien muutosvoima. Iso kysymys on, kuinka teknologinen kehitys käytännössä valjastetaan yhteiskunnallisen muutoksen tueksi, sanoi puhemies Paula Risikko puhuessaan 14. huhtikuuta Pohjanmaan XIV Insinööripäivillä Härmän Kuntokeskuksessa Kauhavan Ylihärmässä.

Maailman talousfoorumi (WEF) asetti vuoden 2016 raportissaan 130 maata paremmuusjärjestykseen sen perusteella, miten hyvin maat kehittävät ja käyttävät hyväkseen lahjakkuusvarantojaan ja millaiset edellytykset niillä on pärjätä ”neljännen teollisen vallankumouksen” maailmassa. Suomi sijoittui arvioinnissa ensimmäiseksi.

– Teknologinen osaaminen limittyy tänä päivänä kaikkialle työelämään. Insinööriosaamista tarvitaan yhteiskunnan kaikilla sektoreilla ja kaikkiin kasvualoihin liittyy keskeisesti teknologinen osaaminen.

Myös hallituksen kehysriihessä tällä viikolla panostettiin koulutukseen ja jatkuvaan oppimiseen.

– Oman opiskelu- ja koulutuspolun löytäminen on erittäin tärkeää varsinkin nuorelle ja sen avulla ehkäistään myös syrjäytymistä.

Lisätietoja:
erityisavustaja Tiina Rytilä, p. 09 432 2607