Kokoomus: Mitä useampi saa hankkia elantonsa työllä ja yrittämällä, sen parempi

Uutiset

Hyvinvoinnin perusta on työ, nyt ja tulevaisuuden Suomessa. Työtä pitää löytää yhä useammalle, ja työn ja yrittämisen pitää aina olla kannattavaa, kokoomus linjaa vaaliohjelmassaan.

Hyvinvoinnin lisääminen on yksi puolueen kärkiteemoista huhtikuun eduskuntavaaleissa. Kokoomus julkisti vaaliohjelmansa torstaina Helsingissä.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että 75 prosentin työllisyysaste vaalikauden loppuun mennessä riittää selviytymiseen, mutta ei Suomen kehittämiseen paremmaksi. Kokoomus haluaa parantaa muiden muassa vanhuspalveluita, lasten ja perheiden asemaa ja ehkäistä syrjäytymistä. Pohjoismaiselle työllisyysuralle pääseminen edellyttää kokoomuksen mielestä uudistuksia verotukseen, sosiaaliturvaan, työmarkkinoille ja koulutukseen.

”Mitä useampi ihminen saa hankkia elantonsa työllä ja yrittämällä, sen parempi. Meidän tavoitteemme on, että hyvinvointi kasvaa. Ilman näitä uudistuksia tavoitteeseen pääseminen ei ole mahdollista”, Orpo sanoo.

Kokoomus haluaa keventää työn verotusta vaalikauden aikana miljardilla eurolla. Kevennys sidotaan välillisten, kulutus- ja haittaverojen korotuksiin sekä työllisyyttä vahvistaviin toimiin. Työn vastaanottamisen pitäisi aina olla kannattavaa. Siksi sosiaaliturvaa on uudistettava nykyistä kannustavammaksi. Kokoomuksella on tarjota tähän oma vaihtoehtonsa, vastikkeellinen yleistuki.

Kokoomus myös lisäisi joustavuutta työmarkkinoilla. Työelämän asioista pitäisi saada nykyistä useammin sopia siellä, missä asiat parhaiten tunnetaan eli työpaikoilla. Perhevapaat kokoomus uudistaisi kunnianhimoisesti niin, että uudistus vahvistaa tasa-arvoa ja työllisyyttä sekä kohtelee erilaisia perheitä tasapuolisesti. Kokoomus haluaa myös lisätä toimia osaajien houkuttelemiseksi ulkomailta.

Kokoomuksen tavoitteena on Suomi, joka on innostava, uudistuva, osaava ja oikeudenmukainen. Maa, jossa saa tehdä ja toteuttaa itseään, ja jossa ihmiset kantavat vastuuta itsestään ja pitävät toisistaan huolta.

Kokoomuksen kärkiteemoihin pääset tutustumaan täältä:
www.kokoomus.fi/vaaliteema-lisaa-hyvinvointia/
www.kokoomus.fi/vaaliteema-maailman-osaavin-kansa/
www.kokoomus.fi/vaaliteema-paras-maa-lapsille-ja-perheille/
www.kokoomus.fi/vaaliteema-hyva-ja-omannakoinen-vanhuus/
www.kokoomus.fi/vaaliteema-turvallinen-avoin-ja-kansainvalinen-suomi/
www.kokoomus.fi/vaaliteema-kasvavat-kaupungit-kukoistava-maa/
www.kokoomus.fi/vaaliteema-pelastetaan-maailma-yhdessa/

Vaaliohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta:
www.kokoomus.fi/eduskuntavaaliohjelma-2019/