Järjestötoiminnan verkoston blogiteksti: Arjen sankarimme

Uutiset

Kuinka usein tullaan ajatelleeksi, että puolueissa itse asiassa toimii suuri joukko vapaaehtoistyöntekijöitä. Nuo vapaaehtoiset antavat omaa panostaan politiikan monilla tasoilla usein hyvin pyyteettömästi tavoitteenaan yhteinen hyvä. Ilman vapaaehtoisia ei kokoomuksen puoluetoiminta ympäri maan olisi näkyvää, kuuntelevaa ja houkuttelevaa.

Vapaaehtoistyöstä puhutaan nykyään paljon. Ehkä siksi, että se iso osa monen ihmisten arkea. Vapaaehtoistyöksi mielletään usein jonkin järjestön tai yhdistyksen toiminnassa mukana oleminen ja panoksen antaminen toisten harrastustoiminnan mahdollistajana. Usein puoluetoiminnassa aktiivisesti mukana olevat antavat vapaaehtoistyön panostaan myös muissa järjestöissä.

Kokoomus on täynnä vapaaehtoistyön sankareita. Meitä, jotka antavat aikaansa illasta ja kampanjasta toiseen täydellä sydämellä. Meitä, jotka paiskimme hommia kuntien ja kaupunkien valtuustoissa edistäen tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa kuntalaisten parhaaksi ja seurakunnissa seurakuntalaisia ajatellen. Meitä, jotka tekevät moninaista vapaaehtoistyötä paikallisjärjestössä, piirissä ja valtakunnan tasolla. Meitä, joita ilman ei kokoomusta olisi.

Unohtaa ei voi myöskään sinua eduskuntavaaliehdokkaamme ja tukitiimiläinen. On ollut huikean hienoa seurata kampanjoiden kehittymistä kevään aikana ympäri maata. Teette jokainen upeaa työtä laittamalla itsenne ja osaamisenne likoon. Uskon vahvasti, että vaalien jälkeen jotta meillä on jälleen osaavin ja suurin joukko kansanedustajia tekemässä työtä yhteiskuntamme kehittämisen eteen.

Saa tehdä!

Puheenjohtamme Petteri Orpo on monesti sanonut, että Kokoomuksessa saa tehdä! Hän on kiittänyt meitä aktiiveja antamastamme panoksesta ja koittanut houkutella mukaan myös uusia tekijöitä. Onhan se niin, että aktiivinen osallistuminen vahvistaa myös demokratiaa.

Muutaman vuoden toiminnassa olleet politiikan eri verkostot ovat osa tätä tekemistä. Järjestöä on vaikea kehittää sen ulkopuolelta, ainakaan tuloksekkaasti. Siksi onkin erityisen tärkeää osallistaa puolueemme jäseniä mahdollisimman paljon. Jokaisella meistä on osaamista, jota voidaan hyödyntää. Meitä on verkostoissa mukana jo yli 3000, olethan sinäkin jo mukana?

Kiitos juuri sinulle!

Vapaaehtoistyö, juuri ne vaaliponnistelut tai yhdistyksen pyörittäminen eivät kuitenkaan aina ole täynnä iloa ja riemua. Se on joskus rankkaa, vaativaa ja rasittavaa. Joskus hektinen työ menee perheen edelle, kun on vain pakko hoitaa vielä se kuuluisa yksi juttu. Siksi on tärkeää, että me muistamme myös itse arvostaa omaa ja toisten tekemää työtä sekä työpanosta.

Meillä on monia tapoja antaa kiitosta. Yksi näkyvä on leijonamerkki, joita varmasti voisi jakaa enemmän. Mutta onneksi meillä on muitakin tapoja, erilaisia jokaisessa yhdistyksessä. Yksi tärkein kiitoksen muoto on kuitenkin sanoa se ääneen. Milloin sinä muuten viimeksi sanoit kiitos?

Siksi ja juuri siitä syystä. Kiitos sinulle Kokoomuksen toiminnassa mukana oleva ja toimintaamme mahdollistava! Olet arvokas juuri sellaisena kuin olet. Kiitos, että olet antanut aikaasi ja osaamistasi yhteiseen käyttöön paikallisella, alueellisella ja valtakunnallisella tasolla. Olet sankari!

Riina Aspila

Järjestötoiminnanverkoston pj

Lempäälä