Paula Risikko: Poliittisen väkivallan tulo Suomeen on estettävä

Uutiset

Eduskunnan puhemies Paula Risikko on huolissaan poliittisen ilmapiirin kiristymisestä.

– Valheet ja vastakkainasettelut ovat poliittisen väkivallan polttoainetta. Niihin on syytä suhtautua asian vaatimalla vakavuudella. Olen ollut erittäin huolissani siitä, mihin suuntaan yhteiskunnallinen keskusteluilmapiiri on kehittynyt, puhemies Risikko sanoo.

– Suomessa on ollut se länsimaissakin ainutlaatuinen vahvuus, että poliitikkoja voi kohdata turuilla ja toreilla ilman, että heitä ympäröi valtava turvallisuuskoneisto. Olisi demokratiallemme valtavan suuri kolaus, jos tämä muuttuisi.

– Vaalikampanjaa käydään kovemmalla retoriikalla kuin ennen. Meillä jokaisella on vastuumme siitä, minkälaista ilmapiiriä olemme luomassa.

Lisätietoja:

Eduskunnan puhemiehen erityisavustaja
Tiina Rytilä
puh. 040 566 6649