Kokoomuksen Juhana Vartiainen: Ruotsinsuomalaisten huolia on kuultu

Uutiset

Kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen vieraili Eskilstunassa 1.-2.4.2019. Eskilstunaa kutsutaan epäviralliseksi ruotsinsuomalaisten pääkaupungiksi. Kunta on kaksikielinen ja kunnassa on useita aktiivisesti toimivia suomenkielisiä yhdistyksiä. Kokoomus ei ole aiemmin kampanjoinut Eskilstunassa.

Vierailun ohjelmaan kuului käynti Eskilstunan suomalaisessa koulussa ja Tunagårdenin vanhainkodissa, jossa on suomenkielinen yksikkö.

– On ollut hienoa huomata miten elävää Suomen kulttuuri ja suomalaisuus on Eskilstunassa. Ulkosuomalaiset ovat osa Suomea ja erityisesti ruotsinsuomalaiset tekevät suomalaisen kulttuurin tunnetuksi. Hyvä tapa ylläpitää siteitä Suomeen on osallistua vaaleihin. Tämä on meille tärkeä vaalikenttä. Ruotsinsuomalaiset ovat antaneet valtavat panoksen ruotsalaiselle kansankodille, Vartiainen sanoo.

Ohjelmaan osallistuivat moderaattien kansanedustaja Lotta Finstorp ja Eskilstunan moderaattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Jari Puustinen.

– Moderaattien ja kokoomuksen välinen yhteistyö on kansanedustajille tärkeää. Suomen ja Ruotsin eduskunnassa meitä yhdistävät samankaltaiset haasteet kuten erityisesti työllisyysasteen nostaminen. Opimme tosiltamme, sanoo Lotta Finstorp.

– Olemme hyvin iloisia siitä, että kokoomuksen kansanedustaja Juhana Vartiainen on vieraillut Eskilstunassa. Vierailu osoittaa suurta kiinnostusta suomalaisia äänestäjiä kohtaan. Olemme vierailun aikana kehittäneet suhteita moderaattien ja kokoomuksen välillä, sanoo Jari Puustinen.

– Olen tutustunut ruotsinsuomalaisiin ja kuunnellut heitä. Heillä on laajasti samat huolet kuin meillä Suomessa: syntyvyys laskee ja väestö ikääntyy. Tehtaita lopetetaan ja työpaikat muuttuvat. Työikäisen väestön pienentyminen merkitsee hyvinvointivaltion rahoittajien supistumista sekä ikääntymiseen liittyvien palveluiden tuottamiseksi tarvittavan työvoiman vähenemistä. Pohjoismaiden neuvoston jäsenenä olen osallistunut rajaesteiden poistamiseen, joka edistää vapaata liikkuvuutta Pohjoismaissa ja vahvistaa yhteisiä työmarkkinoita, Vartiainen sanoo.

Lisätiedot:

Juhana Vartiainen, 050 512 23 94