Kokoomuksen puoluesihteeri vaihtuu

Uutiset

Kokoomuksen puoluevaltuusto valitsee puolueelle uuden puoluesihteerin elokuussa. Reilut kolme vuotta kokoomuksen puoluesihteerinä työskennellyt Janne Pesonen jättää tehtävän kesän jälkeen.

”Puoluesihteerikaudelle ajoittui kolmet vaalit, joista kaksissa kampanjoitiin kokoomus ykköseksi. Varsin tyytyväisenä voi siis tarkastella mennyttä, on ollut hienoja vuosia ja tulostakin on saatu tehtyä. Pian alkava oppositioaika vaatii hieman toisentyyppistä puoluesihteeriä, ja kun seuraaviin vaaleihin on reilusti aikaa, on ajankohta vaihdokselle nyt paras mahdollinen”, Pesonen sanoo.

Pesonen valittiin puoluesihteerin tehtävään helmikuussa 2016.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo esitti Pesoselle kiitoksensa kokoomuksen puoluehallituksen kokouksessa tiistaina Helsingissä.

”Janne Pesonen on tehnyt erinomaista työtä kokoomuksen järjestöjohdossa. Hän on ollut kentällä vahvasti läsnä ja vetänyt kolme kovaa vaalikampanjaa. Kiitämme Jannea lämpimästi”, Orpo sanoo.

Orpon mukaan oppositioasema edellyttää kokoomukselta uudenlaista asemoitumista. Myös puoluesihteerin roolia puolueessa uudistetaan.

Pesonen aloittaa kokoomuksen Uudenmaan piirin toiminnanjohtajana syksyllä. Uudenmaan kokoomuksen nykyinen toiminnanjohtaja Jenny Nyman puolestaan siirtyy Helsingin piirin toiminnanjohtajaksi.

Lisätiedot:

Kokoomuksen viestintäpäällikkö Kirsi Hölttä, p. 050 314 2555