Pihla Keto-Huovinen: Koiran jättäminen kuumaan autoon on eläinsuojelurikos

Uutiset

Pihla Keto-Huovinen Kokoomus

Kokoomuksen kansanedustaja Pihla Keto-Huovinen muistuttaa, että koiran jättäminen kuumaan autoon on eläinsuojelurikos, joka voi johtaa koiran tuskalliseen kuolemaan.

“Kesähelteistä nauttiessamme emme saa unohtaa niiden aiheuttamia vaaroja mukana matkaaville koirillemme. Autojen sisäilma nousee todella helposti eläimille hengenvaarallisiin lukemiin, vaikka ulkona asteet olisivatkin kahdessa kympissä tai auringon ollessa pilvessä. Näinä heinäkuisina hellepäivinä riskit lämpöhalvaukseen tai menehtymiseen ovat siis vielä huomattavasti korkeammalla, eikä ikkunan raollaan pitäminen tai auton parkkeeraaminen varjoon riitä”, Keto-Huovinen muistuttaa.

Ihmisen hikoillessa koirat viilentävät itseään läähättämällä, mikä ei auta enää lämpötilan noustessa liian korkeaksi. Tämä voi johtaa lämpöhalvaukseen, josta voi oireina seurata vapinaa, kouristuksia, oksentelua, ripulointia ja pahimmillaan tämä johtaa tuskalliseen kuolemaan.

Yhdenkään koiran ei tulisi joutua kärsimään omistajansa välinpitämättömyyden takia.

“Koiran jättäminen kuumaan autoon on eläinsuojelurikos ja on täysin käsittämätöntä, kuinka vuosi toisensa jälkeen helteiden lähestyessä eri iltapäivälehtien otsikoissa joudutaan muistuttamaan, että ethän tee rikosta. Yhdenkään koiran ei tulisi joutua kärsimään omistajansa välinpitämättömyyden takia”, Keto-Huovinen tuhahtaa.

”Täytyy myös muistaa, että lämpöhalvauksen vaara vaanii myös esimerkiksi lenkillä. Itse lenkitän koirat kuumalla joko aikaisin aamulla tai myöhään illalla. Mieluiten paikassa, jossa saan uitettua koiria myös viilennyksenä. Lisäksi repussa on aina mukana vettä koirille”, Keto-Huovinen päättää.

Pihla Keto-Huovinen on aiemmin Vantaan kihlakunnanviraston syyttäjäosastolla työskennellessään hoitanut mm. eläinsuojelurikosasioita. Tämän lisäksi hänellä on taustaa Kennelliitosta ja Suomen tanskandoggiyhdistyksestä. Hän aikoo myös lähteä aktiivisesti mukaan eduskunnan eläinsuojeluryhmään.