Pysyykö hallitus lupauksissaan?

Uutiset

Hallitus tekee nyt esityksensä siitä, miten yhteisiä rahojamme käytetään ensi vuonna. Me arvelemme, että se esitys voisi olla parempikin, tässä vaihtoehtomme.

Olemme jo aiemmin kirittäneet hallitusta julkaisemalla konkreettisia keinoja hallituksen lupaamiin työpaikkojen lisäämiseen ja investointien vauhdittamiseen.

Keinoja suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi löytyy – niitä on vain rohjettava käyttää.

Kokoomuslaisia vaihtoehtoja:

Nopeat junayhteydet nyt

Kannustamme hallitusta aloittamaan nopeiden junayhteyksien suunnittelun ja rakentamisen pian. Jotta Suomessa olisi tulevaisuudessakin töitä ja palveluita ihmisille, pitää täällä olla myös yrityksiä. Yksi konkreettinen keino tukea työpaikkojen syntymistä on antaa valtion omaisuuden myynnistä syntyvistä tuloista kaksi miljardia nopeisiin junayhteyksiin.

Katso kaikki keinot tästä

Rahaa korkeakouluille

Antamalla valtion omistamia osakkeita miljardin euron edestä korkeakouluille, eli pääomittamalla niitä, luodaan niille aito mahdollisuus suunnitelmallisuuteen ja se tukisi opetusta ja tutkimusta pitkällä aikavälillä, toisin kuin hallituksen kaavailema kertaluontoinen avustus.

Lue korkeakoulujen rahoittamisesta lisää tästä

Lisää työtä Suomeen

Hallituksella on oikea tavoite työllisyydestä, mutta keinot puuttuvat tai ne ovat vääriä. Olemme listanneet keinoja, joilla Suomeen saataisi jopa 60 000 uutta työpaikkaa.

Katso keinot tästä

Nyt odotamme, mitä budjettiriihi tuo tullessaan. Toteuttaako hallitus lupauksensa ja miltä kokonaisuus näyttää esimerkiksi koululaisen, opiskelijan, ikäihmisen, työssäkäyvän tai yrittäjän näkökulmasta? Keinoja suomalaisten hyvinvoinnin turvaamiseksi löytyy – niitä on vain rohjettava käyttää.