Marko Kilpi: Poliisin pelastus kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa

Uutiset

Poliisien määrä Suomessa pitää nostaa vähintään 8000:een. Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa tätä ollaan toteuttamassa.

”Ehdotamme 55 miljoonan euron pysyvää lisäystä poliisin määrärahoihin. Se on 5 miljoona enemmän kuin esimerkiksi perussuomalaisten vaihtoehtobudjetissa. Hallitus puolestaan tavoittelee poliisien määrän nostoa 7500:aan vuoteen 2022 mennessä, mutta hallituksen julkisen talouden suunnitelman mukaan rahoitus ei riitä tavoitteen täyttymiseen”, kansanedustaja Marko Kilpi sanoo.

Suomessa on 1,3 poliisia tuhatta asukasta kohti. Jopa Islannissa on 1,9 poliisia tuhatta asukasta kohti ja ensi vuonna tuo luku tulee Islannissa nousemaan 2,1 poliisin tuhatta asukasta kohti. Ruotsissa tuo luku on niinkin suuri kuin 2,4 ja siellä poliisien määrää tullaan lisäämään rajusti. Suomessa poliiseja on tällä hetkellä noin 7350.

”Suomalainen poliisi on huippuosaaja ja koulutus maailman kärkeä. Mutta laatukaan ei yksin riitä, jos poliisien määrä on niin vähäinen, että lakisääteisiä tehtäviä jää hoitamatta”, Marko Kilpi kuvaa.

Valtiontalouden tarkastusviraston selvityksen mukaan liikennevalvontaa on jätetty merkittävästi tekemättä, koska liikennepoliisit ovat joutuneet hoitamaan kiireellisiä hälytystehtäviä. 100 000 poliisitehtävää jää vuosittain hoitamatta, koska ei ole ketään tehtäville lähettää. Burn out on varsinkin tutkinnan puolella kasvanut poliisien ammattitaudiksi ja juttupinot ja tutkinta-ajat sen kuin kasvavat.

”Poliisin kroonisesta resurssin puutteesta johtuva syöksykierre on kertakaikkisesti pysäytettävä. Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa on merkittävä sijoitus isänmaan turvallisuuteen ja se on samalla suomalaisen poliisin pelastus”, Marko Kilpi päättää.

Lisätietoja:
Marko Kilpi, 050 381 6736