Ruut Sjöblom: Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa huomioidaan myös yrittäjät

Uutiset

Kokoomuksen vaihtoehtobudjetti julkaistiin tiistaina. Vaihtoehtobudjetin lähtökohtana on Suomen julkisen talouden tasapainottaminen työllisyysastetta nostamalla.

”Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa esitetään keinot jopa 60 000 työpaikan luomiseen. Näin velkaantuminen saataisiin pysähtymään, ja samalla kyettäisiin panostamaan tärkeisiin kohteisiin, kuten koulutukseen, toimivaan sosiaali- ja terveydenhoitoon sekä ikääntyneiden hyvinvointiin”, iloitsee Kokoomuksen kansanedustaja Ruut Sjöblom.

Tutkimusten mukaan suomalaiset pk-yritykset kokevat työvoimapulan yhdeksi suurimmista haasteista. Tämä yrittäjien huoli on huomioitu vaihtoehtobudjetissa. Työmarkkinoilla on selviä merkkejä työvoiman ja työpaikkojen kohtaanto-ongelmasta. Avoimien työpaikkojen määrä on korkea ja samaan aikaan työttömyyttä on paljon.

”Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa halutaan uudistaa sosiaaliturvaa niin, että työnteosta tulee nykyistä kannattavampaa. Lisäksi halutaan helpottaa työn perässä muuttamista. Esitämme myös paikallisen sopimisen laajentamista kaikkiin yrityksiin. Ulosoton suojaosuuteen ehdotetaan korotusta. Myös työttömien palveluita kehitettäisiin ja vahvistettaisiin. Nämä toimet olisi tärkeää toteuttaa yritysten kohtaaman työvoimapulan lieventämiseksi”, kommentoi Sjöblom.

Myös vaihtoehtobudjetin verotusta koskevat linjaukset ovat yrittäjille suotuisia. Lisäksi Kokoomus esittää ansiotuloverotuksen keventämistä miljardilla eurolla, minkä lisäksi se haluaa perua polttoaineveron korotuksen. Kotitalousvähennyksen heikennys peruttaisiin ja Kokoomus olisi valmis korottamaan sitä nykytasosta yli 75-vuotiaille.

”Kokonaisuudessaan vaihtoehtobudjetissa esitetyt toimenpiteet vahvistaisivat hyvinvointia, tasa-arvoa ja turvallisuutta. Valitettavasti hallitus on kuitenkin valinnut linjan, jossa verotusta kiristetään, eikä työmarkkinoiden ongelmiin puututa, vaikka nyt tarvittaisiin todellisia tulevaisuustekoja”, toteaa Sjöblom.

Lisätietoja:

Ruut Sjöblom
puh. 09 432 3116
kansanedustaja